BIO JE OMILJEN MEĐU SPLIĆANIMA Preminuo poznati domaći skladatelj i kantautor

Foto: Screenshot

Jedan od omiljeni splitskih skladatelja, kantautor Neno Simunić preminuo je u 71. godini života, piše Dalmatinski portal. Svoje prve javne nastupe imao je već 1970. godine dok je kao kantautor nastupao 1975. Svoje prvo gostovanje na HTV-u u emisiji ‘Zdravi mladi’, gdje se predstavio s autorskom skladbom ‘Šetao sam tako sam’ imao je 1979. godine.

Rezultat dugogodišnjega kantautorskog rada Nene Simunića je više od 250 vokalno-instrumentalnih skladbi. Također, dugi niz godina koncertirao je diljem Hrvatske i izvan nje (Italija, Danska, Švedska, Norveška, Slovenija), kao i sa svojim country pop rock bendom Westaste s kojim je snimio i promotivni album Westaste live s poznatim svjetskim hitovima iz 70-ih i 80-ih u country pop rock stilu. Posljednja turneja po Skandinaviji rezultirala je radom na prvom putopisnom romanu pod nazivom Viking, mala princeza i ja. Roman je u fazi realizacije.

Kako piše domaći medij, svestrani skladatelj bavio se i slikarstvom u sklopu čega je održao i nekoliko samostalnih, ali i sudjelovao u više skupnih izložbi. Bio je dugogodišnji član Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatske glazbene unije.

Komentari