‘BIO JE JEDAN OD NAJVEĆIH ‘Ususret dodjeli Porina: Ove godine posthumno ide Akiju Rahimovskom

Foto: Facebook Parni valjak

Do dodjele najvažnije hrvatske glazbene nagrade Porin dijeli nas još samo jedan dan, a grad domaćin spreman je ugostiti glazbena imena koja su svojim radom obilježila proteklu godinu na našoj sceni, priopćili su iz Hrvatske diskografske unije.

Dodjela nagrade Porin posljednji se put u Osijeku održala sada već davne 2006. godine, a upravo ondje grupa Parni valjak kući je odnijela statuu u kategoriji Najbolja izvedba grupe s vokalom za singl “Prazno tijelo”. Porin će se 16 godina kasnije u istome gradu posthumno dodijeliti prerano preminulom pjevaču Parnog valjka Akiju Rahimovskom.

Generacije i generacije odrasle su, a neke i ostarjele uz pjesme, albume i hitove koje je napisao Hus, odsvirao Parni valjak, a otpjevao Aki. Osim što je bio veliki pjevač, legendarna je njegova scenska energija. Aki je nedvojbeno bio najveći ”frontman” ikada viđen na ovim prostorima, a malo je takvih i u svjetskim razmjerima. Uoči same dodjele Husein Hasanefendić Hus prisjetio se anegdota s Porina s pokojnim kolegom, kojem će odati počast i na velikom koncertu u Areni Zagreb 26. ožujka ove godine.

“Na jednom od Porina u Opatiji, Aki je bio prezenter zajedno s Alenom Vitasovićem, koji je podižući stalak s mikrofonom, komentirao očiglednu razliku u visini između njih dvojice. “Ja sam ipak puno viši”, rekao je Alen, na što je Aki odgovorio: “Lako je biti viši, treba biti veći”. Bingo”, rekao je Hus. “Aki je bio najveći“, istaknuo je.

Komentari