‘BILO JE BAŠ SKROMNO, TMURNO, SUMORNO…’ Bivša šefica Dore oštro kritizirala novo vodstvo: ‘Premalo truda!’

Foto: Marko Todorov/CROPIX

Ksenija Urličić, bivša voditeljica, urednica Zabavnog programa HRT-a te Dore, hrvatskog izbora za Pjesmu Eurovizije, oštro je kritizirala novo vodstvo Dore u intervjuu za Radio Dalmaciju.

Urličić, naime, smatra da je premalo truda uloženo u pripremu Dore. Pita se i zašto u Liverpool nije poslana pjesma ‘Trebaš li me’ Matije Cveka i Eni Jurišić, koja je na brojnim dodjelama proglašena hitom godine.

‘Mislim da je premalo truda uloženo u Doru, u samu pripremu, izbor pjesama koje će tamo otići, jer svjedočimo sjajnim hitovima u zadnje vrijeme poput Eni Jurišić i Matije Cveka – Trebaš li me. Zašto ne možemo poslati takvu pjesmu, koja je i dan danas prva na vrhu naših listi, a peta na listi europskih’, izjavila je Urličić.

Prošle je godine, kaže, bila na Dori u Opatiji. Urednički ju je, kao i ove godine, tada potpisao Tomislav Štengl.

‘Bila sam u Opatiji, to je bilo baš skromno, tmurno, sumorno, pjesme osrednje, praktično nikakve. Ja ne vjerujem da ne možemo napraviti dobru pjesmu, jer imamo sjajnih autora, ali ponavljam od lani da treba stimulirati dobre autore, dobre izvođače. Nazvati ih, nagovoriti ih, platiti da naprave dva do tri hita’, izjavila je Urličić te predložila da HRT angažira Huseina Hasanefendića, Tončija Huljića i Nenada Ninčevića.

Foto: Darko Tomas/CROPIX

‘Nikako da naučimo iz onoga što smo imali lani i preklani, neprestano ponavljamo istu grešku’, smatra Urličić.

Upravo su pod njezinim vodstvom zabilježeni statistički najveći Hrvatske na Eurosongu – Doris Dragović i ‘Marija Magdalena’, Maja Blagdan i ‘Sveta ljubav’, Danijela Martinović i ‘Neka mi ne svane’…

DOSAD NEPOZNATA GRUPA JE FAVORIT DORE 2023.! Objavljene su sve pjesme, mnogi već vide pobjednika: ‘Odskaču od konkurencije’

‘Nije za osuditi kad netko pogriješi, ali je za osuditi kad tu grešku ponavljaš uporno, kao konj. Problem je u pripremi, problem je u ekipi koja priprema Doru. Problem je u HRT-u, odnosno Zabavnom programu Hrvatske radio televizije, koji je u zadnje vrijeme napravio sjajne projekte, ali kod Dore nešto ne štima’, zaključila je Ksenija Urličić u iskrenom intervjuu.

Dora će se održati 11. veljače, a za pobjedu i odlazak na Eurosong u Liverpool natječe se 18 skladbi.


Komentari