‘Bila sam dvadesetogodišnjakinja i nisam znala što HPV znači‘ Jelena Veljača otvoreno o borbi s bolešću

Foto: Marko Miscevic / Cropix

Aktivistica i kolumnistica Jelena Veljača u sklopu online kampanje #ijasamimalaHPV progovorila je o tom zdravstvenom problemu i otkrila kako je ona u dvadesetima imala HPV.

“Bila sam dvadesetogodišnjakinja i nisam znala što HPV znači. Godinama sam se borila s upalama i lošim nalazima, dok nisam upoznala pravu ginekologinju koja mi je i promijenila i spasila život pravom terapijom i pravovremenom reakcijom. Ali samo njoj dugujem svoje zdravlje, dijete, mir, i odlične papa nalaze već 15 godina”, napisala je Jelena.

“Mnoge djevojke i dan danas ne znaju što je HPV, ali ovakvi trenuci mira kao ovaj sa slike od prošlog vikenda postaju nemogući jer se boriš sa strahovima, infekcijama, tjeskobom”, zaključuje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jelena Veljača (@jelka12)

 Među brojnim porukama podrške i glumica Tara Rosandić je priznala da je imala HPV.

Veljača je i prošli tjedan s pratiteljima podijelila rezultat Papa testa.

“Opet sam ponosna ambasadorica #libresse brenda koji svake godine radi na destigmatizaciji ženskog zdravlja & ženskih tema pa su tako pokrenuli akciju #PružiRuku koja služi da podizanje svijesti o raku maternice, hpv infekciji, i tome kako se možemo čuvati. svoje priče dijelite pod ovih hashtagom, budite hrabre, budite nježne prema tuđim pričama, jer je to jedini način da se konačno naše kćeri, sestre, mame, i mi same zaštitimo od ove opasne pošasti”, poručila je aktivistica.

Komentari