BEZ DLAKE NA JEZIKU: Jelena Veljača stala na stranu Meghan Markle. Evo što je poručila ljudima koji ju kritiziraju

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Intervju svjetski poznate voditeljice Oprah Winfrey s Meghan Markle izazvao je buru reakcija, a tema je i kod nas. Dok neki Meghan čestitaju na hrabrosti, drugi smatraju da je ovo “uloga njezina života”.

Usporedba koja je povela najveću raspravu je ona princeze Diane i Meghan.

Naime, i princeza Diana je istupila u medijima i otkrila koliko joj je bilo teško živjeti u “zlatnom kavezu” kraljevske obitelji i kako nije bila sretna u braku.

Tada je Diana Martinu Bashiru priznala kako se borila s postporođajnom depresijom, no kako se o tome unutar kraljevske obitelji “nije raspravljalo”. “Probudiš se jedan dan, ne želiš izaći iz kreveta, osjećaš se neshvaćeno”, opisivala je ono što se s njom tad događalo.

Tad je upitana i o samoozljeđivanju.

“Kad te nitko ne sluša ili se osjećaš kao da te nitko ne sluša, razne se stvari počnu događati. Nosite toliku bol u sebi, da se želite ozlijediti i ozlijedite se, izvana, jer trebate pomoć, ali to je krivi način”, kazala je između ostalog Diana, te dodala kako je tad prikazana kao netko tko samo želi privuči pažnju na sebe, dok je od strane obitelji okarakterizirana kao nestabilna.

Diana je rekla i da se htjela oporaviti od depresije, te kako je htjela izvršavati svoje obaveze kao majka, supruga i članica kraljevske obitelji, dok ju je istodobno bilo sram same sebe jer se nije mogla nositi s tolikim pritiskom. Patila je od bulimije godinama, jer se na taj način pokušavala utješiti i nositi s tugom.

Desetljećima kasnije Meghan Markle istupila je u javnost, dok joj je sin princeze Diane, princ Harry dao bezrezervnu podršku.

Njen je pak istup izazvao razne reakcije, od onih koji joj daju potpunu podršku, do onih koji smatraju da je samo željela naštetiti kraljevskoj obitelji.

No, i stručnjaci za govor tijela tvrde kako Meghan Markle doista pati, a optužbe za rasizam u kraljevskoj obitelji, mogle bi nanijeti veliku štetu Buckinghamskoj palači.

Ovaj intervju zasigurno će se secirati još tjednima, a nije ostavio ravnodušnu ni kolumnisticu Jelenu Veljaču.

“Unatoč svjedočenju da je usred trudnoće razmišljala o suicidu, i da se bojala za sigurnost vlastitog djeteta, postoje napori da se Meghan diskreditira kao zlu i proračunatu ženu koja je došla oduzeti Harryja obitelji, a obitelji čast i pare. Svakoj obitelji koja ne vidi da netko plače u tišini, da se osjeća usamljenom unatoč dijamantima, i svakom mužu koji ne zaštiti svoju ženu koja sjedi u njegovom krilu trudna i govori da ne želi živjeti, treba oduzeti sve što se može”, zaključuje Veljača.


Komentari