Besplatno se zabavite i posjetite ‘Dan Šestina na Medvedgradu’, gdje vas očekuje BOGAT program

www.zagreb-touristinfo.hr

 “Park prirode Medvednica” i Udruga za očuvanje Šestina ove godine po prvi puta zajednički ostvaruju novu kulturno turističku manifestaciju “Dan Šestina na Medvedgradu”. Održat će se u nedjelju, 30. kolovoza 2015. godine od 10 do 15 sati na Medvedgradu.

Facebook/Park Prirode Medvednica
Facebook/Park Prirode Medvednica

Glavna tema “Dana Šestina na Medvedgradu” je promocija kulturno povijesnih vrijednosti ovog poznatog i starog zagrebačkog kvarta, nekadašnjeg sela iz kojeg su se medvedgradski gospodari opskrbljivali namirnicama, a namijenjena je ne samo građanima grada Zagreba, već i njegovim brojnim turistima. Tog dana, na Medvedgradu vas očekuje bogat program. Od narodnog plesa, pjevanja, svirke na tamburicama, do prikaza starih tradicijskih obrta kao što je izrada poznatog šestinskog kišobrana i opanaka. U Južnoj kuli, bit će postavljena izložba starih fotografija šestinskog kraja kao i fotografija iz svakodnevnog života njegovih stanovnika.

Bespatan prijevoz minibusom

Tkođer vas očekuje besplatan prijevoz minibusom od Šestinske crkve do Medvedgrada. Busevi će voziti od 09:00 – 15:00 sati, otprilike svakih 35 minuta.

Prvi polazak od Šestinske crkve je u 09:00 sati, a zadnji polazak s Medvedgrada je u 15:00 sati.

Komentari