BARCELONA GIPSY BALKAN ORCHESTRA: Neobičan spoj tradicionalne Ashkenazi židovske glazbe, jazza i romske glazbe (VIDEO)

Nastavlja se sezona Začarane Močvare još jednim posebnim koncertom 25. veljače u 22 sata.

Na njemu će se plesati u ritmu glazbe Barcelona Gipsy balKan Orchestra. Projekt nastavlja tradiciju organiziranja koncerata intimnijeg ugođaja, pod umjetničkim vodstvom Nine Romić, a realiziran je uz potporu HDS ZAMP-a.

Barcelona Gipsy balKan Orchestra

BGKO – Barcelona Gipsy balKan Orchestra bend je koji svojim strastvenim i jedinstvenim nastupima apsolutno oduševljava publiku, a u vrlo kratkom roku stasa u jedan od najutjecajnijih predstavnika nove world music scene u Europi. Ovo mu je drugi nastup u Močvari. Oni koji prate ovu scenu sjećaju se njegovog neponovljivog nastupa u jesen 2015. godine, kada je gostovao pod nazivom Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra.

Jedinstven glazbeni stil proizlazi iz neobičnog spoja tradicionalne Ashkenazi židovske glazbe, jazza i romske glazbe, kao i iz zaboravljenih glazbenih stilova specifičnih boja zvuka i elemenata raznih regija diljem Istočne Europe.


Također, BGKO je inspiriran elementima glazbene scene Barcelone, od latino-američkih melodija, tradicionalne katalonske i srednjoistočne glazbe do elektronske jazz glazbe te fuzije rock’n’rolla i country glazbe.

Raznolikost članova benda koji su porijeklom iz različitih dijelova svijeta – Srbija, Italija, Francuska, Španjolska, Grčka i Ukrajina – naročito je doprinijela njegovom glazbenom izrazu koji je doista specifičan, prelijep i emotivan. Koncerti ovog nesvakidašnjeg benda su posebno iskustvo, stoga se pridružite ovu subotnju zimsku večer i zagrijte se uz fantastičnu glazbu.

Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 40 kuna, a na dan događanja 55 kuna.

Nakon koncerta uživajte u world music plesaonici kojom će dirigirati DJ Emir. Sve ono što možete slušati u radijskoj emisiji Izvorišta, slušat ćete u subotu u Močvari – od Balkana i klezmera preko tarante, cumbie, afrobeata, gnawe, throat singinga, rumbe, neotanga.

 

Komentari