Barbike su njen život, a voli i pucati iz puške! Upoznajte živopisnu Velikogoričanku koja je nosila ‘titulu žene s najdužom kosom’ u Hrvata

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Ako ste mislili da Barbike i puške ne idu zajedno, Sanja Gršetić će vas uvjeriti u suprotno. Ova 47-godišnjakinja radi u Srednjoj strukovnoj školi u Velikoj Gorici, a nakon što završi predavanja, Sanja odlazi u jedan potpuno drugi svijet.

Naime, skupljanje Barbika njezin je hobi, a posjeduje ih više od 300. Nabavlja ih u Njemačkoj i SAD-u, a ne krije da su ove lutkice za nju prava remek djela.

Nekada im je i sama šivala haljine, a danas ima apsolutno sve što je jednoj Barbici potrebno. Od dragog Kena, pa sve do modnih detalja, Porsche automobila i pribora za jelo. Posebno se ponosi Barbikom u haljini inspiriranoj suncokretima Vincenta van Gogha i lopočima Claudea Moneta, a jedna od najvrjednijih je božica Sunca, čiju haljinu potpisuje Bob Mackie.

Photo: Borna Filic/PIXSELL

“Možda vam zvuči morbidno, ali jednog dana, kad umrem, želim da sa mnom bude grčka božica“, ispričala je Sanja za 24 sata, a bogatu kolekciju lutkica ne planira prodavati.

No, nije to jedini hobi kojeg ova 47-godišnjakinja ima. Naime, od oca je naslijedila ljubav prema lovstvu, te posjeduje nekoliko pušaka i pištolj.

“Lovstvo je hobi i nasljedstvo od oca, koji ima samo dvije kćeri i bilo je za očekivat da će netko to naslijediti. Tako imam pušku karabin, lovačku pušku crvena zastava 16 i rusku bokericu, a od pištolja lovački revolver i pištolj iz filma Prljavi Harry, Smith & Wesson”, kaže Sanja.

Photo: Borna Filic/PIXSELL

Osim lovstva, Sanja se rado provoza i na svojoj jurilici Kawasakiju, a vlasnica je i OPG-a Marija na kojem sije pšenicu i kukuruz, a s ocem obrađuje vinograd s oko 600 čokota. Posebna je i Sanjina kosa koja se u jednom trenutku protezala na čak 164 centimetra zbog čega je nosila titulu žene s najdužom kosom u Hrvatskoj. Ima i plan što će učiniti s kolekcijom Barbika kada napusti ovaj svijet.

“Kad budem starija, želim sve ostaviti nekome tko će ih paziti i izlagati jednom godišnje, na Barbien rođendan, 9.3. Bio je to dan kad su Ruth Handler i suprug Elliot 1959. na sajmu lutaka u New Yorku predstavili igračku Barbie Millicent Roberts i promijenili svijet”, zaključila je.


Komentari