BALAŠEVIĆEVA OLIVERA: Posvetio joj je čuvenu ‘Provincijalku’, a zaprosio ju je preko telefona

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Vijest o smrti Đorđa Balaševića potresla je cijelu regiju. Legendarni kantautor preminuo je u 67. godini života, a pored vječnih balada i stihova, Balašević je poznat i po velikoj ljubavi prema supruzi Oliveri.

Krajem sedamdesetih u Novom Sadu, započela je ljubavna priča između Olivere i Balaševića. On je tad već iza sebe imao dva albuma, a ona je bila jugoslavenska reprezentativka gimnastike. Pjevač se toliko zaljubio u Oliveru da je o njoj već tada počeo pisati pjesme koje su danas veliki hitovi. Među njima je i čuvena “Provincijalka”.

“On tvrdi da je ta pjesma vezana za ovu sobu. Ja znam da sam za stolom čitala bilješke s predavanja, spremala ispit i gledala često kroz prozor čekajući kada će se pojaviti. Tada mobilnih telefona nije bilo, pa je Đole zviždao pod prozorom.

Taj zvižduk i danas koristi kad negdje zalutamo u nekom gradu ili tržnom centru. Kada bih čula njegov zvižduk, brzinom svjetlosti bi potrčala kroz hodnik da ga vidim, tako da je ta pjesma to na vrlo lijep način ispričala”; ispričala je Olivera u jednom od intervjua.

Balašević je od prvog dana znao da je Olivera ljubav njegova života. Tijekom ljetovanja u Umagu, shvatio je kako naprosto ne može bez nje. Pozvao ju je s recepcije hotela i pitao da se uda za njega. Odmah nakon toga, Golfom je jurio do njezinog rodnog Zrenjanina, ne bi li ju poljubio.

Velika svadbe nije bilo, a par je službeno “da” izrekao u svibnju 1981. godine. Vjenčali su se u četvrtak bez velike pompe i galame, a Balašević je to opisao kao “malu, slatku ceremoniju koju su poslije nastavili kod kuće, strogo uz sendviče”. Njihova obitelj s vremenom je postala bogatija za troje djece, Jovanu, Jelenu i Aleksu.


Komentari