“Bagua”, lokal neobičnog imena otvorio se u Teslinoj ulici

Foto: Facebook/ GO dizajn

Zagrebačka Teslina dobila je još jedno novo mjesto; caffe i lounge bar Bagua otvoren prošloga petka. Nalazi se na broju 4, uređenje je trajalo duže od pet mjeseci, a iza svega stoji Valerija Kralj koja se bavila i dizajniranjem prostora “Razmišljali smo o nešto drugačijem konceptu od onog kojeg smo zatekli, pa smo sve krenuli raditi od početka. Zato je malo potrajalo, ali sada smo zadovoljni”, priča.

Ime je malo neobično, Kralj objašnjava da označava “osam simbola u Taoističkoj filozofiji koji predstavljaju elemente za savršen život”. “U uređenju je glavna inspiracija bio bonsai, patuljasto drvce. Sve je složeno prema Feng Shuiju, skladno. Prirodnu notu daje dehidrirano bilje, odnosno mahovina. Postavili smo i neobične lampe u obliku ptica, kao i šank od kamena. Težili smo neutralnosti što se tiče boja, kako bi se svi posjetitelji osjećali ugodno”, pasionirano objašnjava Kralj. Tvrdi da je Bagua mjesto za kavu i izlazak, a uskoro će biti i za brzi i zdravi obrok, piše Telegram.hr.

Foto: Facebook/ Atelier Marković

Kave su im 15 kuna, no sad na početku naplaćuju ih 13. Uskoro će u ponudi imati kolače, a već sad rade smoothije koje ćete za 0,3 deci platiti 28 kuna.

Kolači su u planu kroz mjesec i pol, a osim njih kažu da će raditi i zdrave bruncheve. “Fokus će biti na brzoj hrani. Planiramo ponuditi zdrave burgere ili obroke poput zobene kaše s voćem koja je dosta tražena. Želimo ponuditi hranu koja se inače ne može jesti bilo gdje, za ljude koji imaju nešto drugačiji ukus. Čitav meni je još u pripremi”, priča Kralj. Hranu će pripremati sami, no kuhinja još nije gotova pa će to još malo pričekati.

Vikendom partyji

Ovisno o dobu dana, prilagođavat će, kaže, i glazbu. “Preko dana ćemo puštati jazz i blues, a pred večer nešto življe, latino ritmove. U planu je i nekoliko koncerata uživo, poput gitarista ili violončelistice, koji će uglavnom biti vikendom kada je u planu nešto dulje radno vrijeme”, kaže.

Foto: Facebook/ Atelier Marković

Naime, petkom i subotom radit će do dva iza ponoći, kada su u planu razni partiji. Inače, preko tjedna i nedjeljom, radit će do ponoći. Planovi su brojni, već smišljaju i ponudu za advent poput toplih koktela i vruće čokolade pojačane alkoholom.


Komentari