BACILI JOJ CIGLU U AUTO PA DOŽIVJELA ŠOK Poznata književnica progovorila o rastavi i životu na Trešnjevci

Foto: Instagram

‘Na Trešnjevci živim već 28 godina, ali sam se doista nagovorila da se ovdje osjećam kao doma. Cigla koju je netko bacio u šoferšajbu mojeg automobila mi ne čini nelagodu, nego je postavila staro pitanje – pripadam li ovdje ili ne?’, pita se književnica Julijana Matanović, a piše Jutarnji list.

Prošli tjedan doživjela je šok. Dok je pila kavu sa suprugom Pavlom Pavličićem, pozvonila im je susjeda i pozvala ih da siđu. Staklo njihovog automobila je bilo razbijeno, a na vozačevom mjestu prijeteći je stajala cigla. U policiji su joj rekli da nije bila jedina žrtva te noći, a počinitelja još nisu otkrili. Srećom, imali su osiguranje, tako da će auto biti popravljen.

‘Bila je nedjelja, rastava je bila neminovna’

Spisateljica je u Slavniji odrasla i stalno joj se vraća. Rođena je u sjevernoj Bosni, u gimnaziju je išla u Našice, a u Osijek na fakultet. S bivšim suprugom Sašom Kopljarom 1993 godine došla je u Zagreb. ‘Bila je nedjelja, rastava je bila neminovna, izašla sam iz stana i šetala po Trešnjevci, zabrinuta, kao da ću svaki čas zaplakati. Imala sam dugu smeđu kosu u repu. Prolazila sam baš uz zgradu u Badalićevoj u izgradnji. I neki je majstor viknuo: Gospodična, možemo kako pomoći, a ja sam rekla zbunjeno: ‘Imate li neki stan za prodaju? U ponedjeljak sam rezervirala stan’, prisjetila se Julijana. Danas sa suprugom i 19-godišnjom kćeri živi u tom stanu, suprug svakodnevno odlazi na trešnjevačku tržnicu, a ona je malo komotnija.

‘Imam tu frizerski salon sto metara dalje, ćevape koji me podsjećaju na moju bosansku epizodu, najbolju pizzeriju u gradu, kafić Teatar gdje se sastajem s prijateljima, finu slastičarnicu Slatka priča. Imam sve blizu, što mi odgovara jer sam došla iz manjeg grada. Trešnjevka je blizu grada, a nije sam grad. Dovoljno blizu i dovoljno daleko.

Komentari