ARTIKULIRANJE I OVE GODINE ODUŠEVILO: Radionice, artikulanti i bogat sadržaj obilježili festival

Artikuliranje

Drugo izdanje uličnog festivala Artikuliranje završilo impresivnim nastupom Vlatka Stefanovskog.

Ulični festival Artikuliranje, koji povezuje i okuplja najveće kreativne umove iz cijele regije, završio je u subotu 7. svibnja artikulacijom i nastupom legendarnog makedonskog glazbenika Vlatka Stefanovskog. Drugo izdanje ovog poznatog kulturno-umjetničkog festivala obilježili su nastupi renomiranih hrvatskih i regionalnih glazbenika i ostalih kreativaca koji su na jednu večer postali Artikulanti i posjetiteljima otkrili tajne njihovog profesionalnog života.

Koncert grupe Roomors
Goran Kovačević

Nastup legendarnog makedonskog glazbenika Vlatka Stefanovskog privukao je mnoge fanove na najšarmantniji zagrebački trg – Trg Josipa Jurja Strossmayera. Jedan od najznačajnijih glazbenika bivše Jugoslavije posjetitelje je oduševio nevjerojatnom energijom i izvrsnim izvedbama svojih najpoznatijih hitova kao što su „Jovano, Jovanke“, „Uspavanka za Radmilu M.“, „Čuvam noć od budnih“, „Gipsy Magic“ i mnogih drugih. Stefanovski je osim po svojoj nevjerojatnoj tehnici sviranja gitare, poznat i po skladbama zanimljivog spoja rocka, bluesa i jazza s etno glazbom jugoistočne Europe, naročito makedonskom narodnom. Glazbeni dio programa drugog izdanja festivala Artikuliranje obilježili su i nastup glazbenog sastava Detour i večer „Art is a DJ“, posvećena nekima od najpoznatijih lica domaće elektroničke scene.

Artikulacija Voje Šiljka i Vlatka Stefanovskog

“Iznimno nam je drago što je i drugo izdanje Artikuliranja bilo uspješno unatoč vremenskim neprilikama. Zadovoljni smo brojem posjetitelja i drago nam je što smo se družili uz poznate Artikulante i bolje upoznali svijet kulture i umjetnosti uz razne edukativne radionice te zabavni sadržaj“, istaknula je Martina Olić u ime organizatora Artikuliranja.

Dotaknuli se i svijeta biznisa

Osim glazbenih gostovanja, dio programa Artikuliranja bio je rezerviran i za svijet biznisa, pa je tako u petak u večernjim satima pozornicu preuzela Kristina Ercegović, osnivačica Business Caffea, druženja malih poduzetnika i onih koji to žele postati. Kristina je u neformalnoj atmosferi ugostila Ivanu Matić, vlasnicu portala Women in Adria i autoricu knjige „Kako pokrenuti posao od kuće“, Ingrid Divković, autoricu knjige „J…li vas vaš ego?“ i modnu dizajnericu Katarinu Džale. Nakon inspirativnih priča gošća Business caffea, program se nastavio u društvu još jedne snažne i impresivne žene, svestrane IT-evke Vedrane Miholić koja je posjetiteljima objasnila zašto biznis smatra umjetnošću i kako usklađuje posao i obitelj.
Ove je godine poseban naglasak festivala stavljen na najmlađe koji su po prvi puta imali priliku sudjelovati na raznim radionicama kao što je „Moja prva aplikacija“, „Street Art“ radionica te dječja Artikulacija pod voditeljskom palicom Mladena Kušeca.

Iako su vremenske neprilike stvarale probleme organizatorima, zagrebačkom kreativnom studiju Kokoš ili Jaje, drugo izdanje Artikuliranja opravdalo je očekivanja, a ljubitelji ovih kreativaca s nestrpljenjem iščekuju njihove sljedeće projekte.

Za više informacije možete nas posjetiti na web stranici www.artikuliranje.com.

###
Odnosi s medijima

Tena Skalicki
[email protected]
+385 91 566 88 30


Komentari