‘ARSEN ME PITAO TREBAM LI FILMSKU GLAZBU’ Severina progovorila o snimci s jahte i što joj je majka poručila

Screenshot

Prošlo je gotovo 17 godina od kad je u javnost procurila snimka s jahte Severine Kojić (48). Nakon što je snimila video “Hejt, SLOVEni, još ste živi?” u sklopu kampanje protiv govora mržnje, pjevačica je progovorila o seksualnom nasilju, zlostavljanju i govoru mržnje koji je osjetila na svojoj koži.

Naglasila je Seve kako su je optuživali da je video namjerno pustila u javnost da bi se ispromovirala.

“Nikad nisam tražila da moja intima izađe vani. To je bio veliki šok. Dala sam onda dva intervjua povodom toga, i to je bilo to. Bilo je teško, ali preživjela sam. U rok službe ili, što bi u Splitu rekli, tempi pasati. Ali eto, bila je to zabava, nekima i dan-danas. Pa kad mi nemaju što reći, onda mi spominju tu nesretnu snimku s broda”, rekla je za za magazin Nedeljnik.

Podršku su joj tad pružili kolege s estrade poput Arsena Dedića i Lepe Smoje.

“Moja Lepa Smoje me je tad nazvala i rekla: ‘Mala, koji su to punjetari? Kad je ona stvar imala veze s moralom? Ko je to izmislija?’ Peki me je tad nazvao da me nasmije i rekao: ‘Pa ne možeš snimati sve u jednom kadru. Trebala si raskadrirati’.

Arsen Dedić je pak krenuo telefonski razgovor na način: ‘Kolegice, čujem da vam treba filmska glazba?’. Mater je bila najpreciznija, rekla je: ‘Ajde, ćerce, jednom ćemo se tome smijat.’ I smijemo se danas”, prisjeća se Severina koja tada šest mjeseci nije izašla iz kuće.

Seve je pohvalila hrabrost Milene Radulović i glumica koje su nedavno progovorile o seksualnom uznemiravanju.

“To je veliko olakšanje za sve žene. U Hrvatskoj je to pokrenulo lavinu na fakultetima, posebno na Akademiji dramskih umjetnosti. Nešto što je zapravo grozno, ali je otvorilo javni prostor koji o tome govori”, zaključuje.

Komentari