Antonija Blaće skinula kile, napisala knjigu i poručila: ‘Taj osjećaj daje veliko samopouzdanje neovisno o kilogramima koje imate’

Foto: Instagram

Krećete od ponedjeljka – baš svakog, vaš je svaki prvi u mjesecu, ali motivacija naglo splasne? Rješenje vaših problema vrlo vjerojatno ima simpatična domaća voditeljica i producentica, 41-godišnja Antonija Blaće. Ona dobro zna kako vam je, zato je ponukana vlastitim iskustvom u gubljenju viška kilograma – izdala i knjigu simbolična naslova “LjetoBezParea. Zašto se odlučila napisati upravo ovakav priručnik, kako se hrani, postoji li nešto čemu ne može odoljeti, ali i kakvo je njezino iskustvo s brzim dijetama, ova je Šibenčanka otkrila u razgovoru za Zagreb.info.

Za početak, nedavno ste izdali knjigu. Odakle motivacija te o čemu govori knjiga? Koja je glavna poruka?

Glavna poruka je da se odbace pritisci, restriktivne dijete, nemogući programi mršavljenja i da se malo po malo, trikovima i jednostavnim prilagodbama u zbroju naprave velike životne promjene. Pritom, pričam o svom iskustvu u kojem će se, nadam se, prepoznati mnogi.

Kako ste se uopće odlučili na taj potez?
Dugo sam o tome razmišljala, sigurno godinama, ali evo sad se otvorilo neko slobodno vrijeme. Osim toga, i sama sam u “programu” pa sam pomislila da bi bilo ugodno da moje čitateljice i čitatelji zajedno sa mnom naprave tu promjenu.

Što se tiče Vas – kako se hranite? 
Zapravo sada jako, jako dobro. Kad doneseš odluku više ništa nije problem. Osim toga, ništa si ne uskraćujem, samo bolje planiram. Ne žurim nigdje, važnije mi je da to bude moj način zivota nego neki brzi rezultat koji će nestati čim se vratiš na staro. To staro treba polako korigirati.

Postoji li neka hrana kojoj ne možete odoljeti? 
Ma ja sam svejed, sve volim i u svemu uživam, i u salati i u čokoladi. Ali sam više slani tip.

Trenirate li? Ako da – što i koliko često?
Treniram sad već sigurno šest mjeseci u kontinuitetu, tri do četiri puta tjedno, najčešće vježbe snage jer to najviše volim, i jedan trening tjedno trčanja različitih intenziteta. No to ne mora biti svakome dobro, ja to radim jer najviše volim. Preporuka iz knjige je da pronađete aktivnost koja vas veseli, koja god to bila. Tako je lakše ne odustati.
6. Kakvo je Vaše iskustvo s brzim dijetama? Jeste li ikada bili na kojoj te kako je to prošlo?
Pa ne znam tko nije. Sve vam te dijete rade. Gube se kilogrami, ali problem strogih restriktivnih dijeta je u tome što jednom kad prestanete – sve se vrati.
Za kraj, što biste poručili svima koji se prije ljeta, koje samo što nije stiglo, žele dovesti u formu?
Pa imamo još sigurno mjesec, dva do godišnjih odmora, stigne se puno u dva mjeseca, ako ništa, onda barem osjećaj da ste uhvatili kormilo u svoje ruke. Taj osjećaj daje veliko samopouzdanje neovisno o kilogramima koje imate. Mršavost ne zagovaram, niti nekakvo idealno tijelo, ono što mi se čini da je važno je osjećaj da niste stranac u vlastitom zivotu. Kad imate taj osjećaj, ne treba vam nikada nikakav pareo!


Komentari