Ana Ude čakovečku je adresu zamijenila zagrebačkom pa nam otkrila dojmove, ali i udijelila važne savjete o njezi kože

Foto: Instagram

Ana Ude, influencerica, ali i vizažistica, pokorila je društvene mreže, ali i Čakovec te naposljetku i Zagreb. Naime, prije nešto više godinu dana došla je u metropolu i otvorila salon u sklopu jedne marketinške agencije i unatoč pandemiji covida-19, opstala.

Rodom iz Čakovca i Slovenije, govori, često se selila, a dom je sada pronašla u Zagrebu. U posljednje vrijeme radila je minimalno zbog epidemioloških mjera. “Teško mi je palo sve to, ali sam nekako stisnula zube i sad mi se čini da s polako stanje popravlja. U međuvremenu sam se posvetila više radu na društvenim mrežama”, tvrdi.

Foto: Privatni album

Ude inače na Instagramu prati više od 20 tisuća pratitelja s kojima dijeli informacije iz privatnog života, ali beauty savjete. Tom prilikom za Zagreb.info je istaknula tri proizvoda za njegu kože bez kojih ne može zamisliti ljeto, a tvrdi da je to krema s spf faktorom, okoloočna krema i hidratantna krema za lice. S druge strane, navela je i što svakako ne bi savjetovala u vrućim ljetnim danima. “Sunčanje s teškim makeupom i nošenje podloge bez spf-a”, rekla je.

Foto: Privatni album

Budući da je radila i s klijenticama iz drugih dijelova države, zamolili smo je da usporedi stilove te nam otkrije kakav njeguju Zagrepčanke. “Kod mene dolaze klijentice kojima se sviđa kako ja radim, a to je laganiji, prirodniji makeup i čini mi se da isti jednako odgovara i Zagrepčankama, kao i Međimurkama i Zagorkama, s kojima sam najviše radila dosadašnjih godina. Nema velike razlike”, tvrdi.

Foto: Privatni album

S druge strane, otkriva nam i svoj stil te ono što nju izdvaja iz mase vizažistica. “Po feedbacku klijentica, imam jako topao pristup i najčešće se sa svima sprijateljim. Mislim da sam dobar psiholog i znam procijeniti kakav makeup će klijentica najlakše zavoljeti na sebi, prema energiji kakvu mi odaje i informacijama koje mi daje. Iako težim prirodnijim lookovima, svakako stavljam želje klijentica na prvo mjesto jer je jedino važno da su one zadovoljne”, govori.

Naposljetku, otkrila nam je i kako je samouka, ali i kako uvijek rado nauči više. Iz tog razloga rado pohađa masterclassove.

Foto: Privatni album

“Krenula sam se baviti ovim poslom prije nekih deset godina, jako postepeno i spontano, najprije šminkajući sebe i svoje prijateljice pa se krug sam od sebe počeo širiti i onda sam završila neke tečajeve, polazila neke masterclassove da vidim gdje stojim sa svojim znanjem, budući da sam samouka”, tvrdi pa dodaje: “Smatram da o ničemu nikad neću znati sve i dokle god postoji u mojoj sferi interesa, tražit ću dodatna znanja o dotičnoj temi. Samo što je edukacija u današnjici i tutorijal koji pogledate na društvenoj mreži i savjet koji pročitate na portalu, a ne samo tradicionalni načini školovanja. Isto tako, u ovom poslu je ponajviše važna sama praksa jer se tako najbrže i najkonkretnije uči raditi”, zaključuje.

Foto: Privatni album


Komentari