Ana Rukavina umrla je prije točno 15 godina, njenoj majci teško je govoriti: U mom je srcu rana koja neće zacijeliti do ponovnog susreta

Foto: Zaklada Ana Rukavina

Na današnji dan prije 15 godina prerano nas je napustila Ana Rukavina. Od novinarke koja je preminula od leukemije, nakon čije je smrti osnovana ‘Zaklada Ana Rukavina’, koja prikuplja sredstva za razvoj Hrvatskog registra donora koštane srži, emotivnom porukom oprostila se njezina majka.

‘Petnaest godina je prošlo, a sve uspomene su tako svježe, pokušavam prihvatiti odlazak, ali u mojem srcu je rana koja neće zacijeliti do našeg ponovnog susreta. Teško je o tome govoriti, to može razumjeti samo onaj tko je to doživio. Zaklada je za mene Ana, a tome se dajem 100%. Tijekom godina mijenjale su se naše aktivnosti i s vremenom su se postavljali novi ciljevi, ali moja briga, moje misli i moja odgovornost je uvijek ista, pomoći ljudima kada je najteže, da ne bude ‘puno ćelavih glavica’ kako je Ana zaželjela dok je ležala u sterilnoj jedinici na Rebru’, poručila je gospođa Marija Rukavina, Anina majka i upraviteljica Zaklade Ana Rukavina, prenosi web stranica Zaklade.

Foto: Zaklada Ane Rukavine

Iz Zaklade su pak poručili:

”Ana nas je prerano napustila tog nedjeljnog jutra prije 15 godina, ali njena ljubav prema životu živi i dalje kroz 144 osobe koje su dobile priliku za život zahvaljujući njenoj viziji proširenja Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica i Banke krvi iz pupkovine za javne potrebe koja nosi njeno ime. Živi kroz nadu pacijenata koji danas prolaze kroz težak period borbe.

Živi i kroz svakog od sedmero liječnika koji su zahvaljujući vašim donacijama dobili priliku za stručno usavršavanje u najboljim svjetskim i europskim klinikama kako bi oboljelima pružili najkvalitetnije liječenje, ali i lijepu i utješnu riječ koja ponekad učinkovitije liječi od svega drugoga. Živi čak i kroz neophodne medicinske uređaje koje je Zaklada Ana Rukavina donirala bolnicama, a koji omogućuju bržu i bolju dijagnostiku pa i samo liječenje. A živi i kroz sve vas koji nam zadnjih 15 godina vjerujete i pomažete volontiranjem, donacijama i nesebičnom podrškom.

I 15 godina nakon preranog odlaska, Ana i dalje živi kroz svoje optimistične riječi i beskrajnu ljubav koju je imala za život i ljude. Draga Ana hvala ti, uvijek si u našim srcima i mislima, stoji u objavi na stranici Zaklade.”

‘STARA, IMAM LEUKEMIJU’ 15 je godina od potresnog pisma Ane Rukavine, razgovarali smo s prijateljicom koja ga je poslala

Komentari