ALEKSANDAR STANKOVIĆ PORUČIO GLEDATELJIMA: ‘Usudite se! Krenite! Čovjek je živ i eno ga radi u polju’

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hrvatski radijski i televizijski voditelj, 51-godišnji Aleksandar Stanković, najavio je na službenom Facebook profilu emisije “Nedjeljom u 2”, vitalnog 65-godišnjeg Božu Odaka iz Dojnjeg Desinca sa zanimljivom životnom pričom.

“Znamo da zvuči kao reklama za brzu zaradu, ali čovjek je živ i eno ga radi u polju. USUDITE SE! KRENITE!”, poručio je Stanković pratiteljima na društvenim mrežama s ciljem da ih motivira na rad u ovim neizvjesnim pandemijskim vremenima.

Božo Odak 10 sati dnevno sam radi na zemljištu, a proizvode mu prodaje sin. Reportažu o njemu snimio je Vlatko Grgurić za Plodove zemlje, a pustit ćemo je u nedjelju u emisiji”, napisao je voditelj.

Ovaj gospodin živi u kući kod bolnice na Svetom Duhu u Zagrebu, te svaki dan putuje skoro 30 kilometara kako bi obradio zemlju koju je kupio Donjem Desincu i 5. svibnja prošle godine. Cijena je, kaže, bila vrlo povoljna – 25.000 kuna za 4600 kvadrata. Zemlja je bila zarasla u kupinu, ambroziju, međutim Božo se brzo primio posla.

“Najviše mi se gadi čuti riječ ne isplati se. Jako se isplati. Ja sam u prvoj godini isplatio i zemlju i bunar i kopačicu i sve. Mladim ljudima poručujem, usudite se, krenite! Svi čekamo da država riješi probleme. Mene ne zanima država i poticaji. Na rubovima naših gradova je 100 tisuća hektara neobrađene zemlje. Zemlja vapi da je se obradi”, kaže Božo.

Komentari