‘AKO BUDE INZISTIRAO NA TRAMVAJU I PJEŠAČENJU, KASNIT ĆE’! Jadranka Kosor rekla što misli o novom gradonačelniku Zagreba

Foto: Jadranka Kosor Twitter

Zagreb je prošle nedjelje, nakon 20 godina, dobio novog gradonačelnika. Na čelo grada stigao je Tomislav Tomašević i time postao jedna od najaktualnijih tema u zemlji. Sada je novog gradonačelnika Zagreba prokomentirala i bivša premijerka Jadranka Kosor.

Rekla je, naime, kako je preko pokojnog Milana Bandića i njegove stranke i HDZ bio na vlasti u Zagrebu, ali i da vlasti – više nema.

“Došlo je do radikalne promjene i kada se zbroje proračuni Zagreba i Splita i broj stanovnika, onda je to gotovo veće od više od 500 jedinica o kojima se govori, gdje neki govore o kolosalnim pobjedama. U Zagrebu je moć jer moć je gdje je novac, a u Zagrebu je golem novac, nešto manje u Splitu. Sigurno da je jedna vrsta političke uznemirenosti kod Plenkovića i zbog te činjenice što je sada u Zagrebu na vlasti netko s kime neće biti mogućnosti manipulacije i dogovora ispod stola”, rekla je Kosor te prokomentirala preuzimanje vlasti u Zagrebu.

“Meni se dopao način na koji je Tomaševič preuzeo palicu nad Zagrebom bez velike euforije. Nekako mi se činilo da su daleko više bili uzbuđeni novinari nego Tomašević i to je dobro. Ta reakcija na prvu je dobra vidi se da je realan, da je na zemlji i da je svjestan ogromnog izazova i poteškoća, najprije s nasljeđem, a onda i budućnosti”, smatra.


“Svi govore da on ne treba imati 100 dana poštede, ali ja mislim da bi mu trebali dati 100 u smislu kritike jer je situacija jako složena. Svi očekuju da on krene u obnovu Zagreba, ta primopredaja mi je bila jako upečatljiva zbog njegove mirnoće i činjenice da je možda shvatio da je bitno imati vozača i auto jer ako bude inzistirao da pješačenju i tramvaju, kasnit će”, zaključuje Jadranka Kosor za N1.

Komentari