AFERA ‘INFLUENCERSKA BAGRA’: Dalibor Matanić i Doris Stanković završili na sudu, evo što se tamo dogodilo

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL, YouTube Screenshot

“Influencerska spodoba”, “neradnička bagra” i “neuka klinka” samo su neki od izraza kojima je redatelj Dalibor Matanić opisao influencericu Doris Stanković nakon što je u restoranu u Poreču tražila besplatnu večer u zamjenu za objavu na Instagramu. Zbog svojih objava na Facebooku, koju je dobar dio javnosti i podržao, Matanić je na koncu zaradio privatnu tužbu za klevetu i uvredu.

Zaraćeni dvojac u četvrtak se susreo uživo na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu gdje je održao ročište za mirenje, prenosi Jutarnji.

Sud je odlučio da redatelj i influencerica imaju vremena “da izglade odnose” do lipnja ili će se u protivnom Mataniću suditi, a Stanković u tužbi traži da se za izrečenu klevetu redatelja kazni sa 250 dnevnih dohodaka, a za uvredu sa 150!

Naime, u tužbi navodi da je Matanićeva reakcija bila ničim izazvana, a niti jedna okolnost događaja koji je bio motiv za ono što je napisao nije se odnosila na njega.

Sporan je također i njegov komentar koji je napisao idućeg dana.

“Ja sam drugačije odgojen – po meni netko da ubere $100000 mora imati je…. obrazovanje – to što je tako lakše korporacijama – ne čini tu neuku klinku nimalo fora”, stoji u tužbi.

A problem je i što su mediji u Hrvatskoj i susjedstvu prenijeli njegove “klevetničke i uvredljive navode”, pri čemu se ističe da ima mnogo pratitelja i u zemljama u okruženju pa su ti navodi postali pristupačni većem broju osoba, čime su joj nanesene teške društvene posljedice pred većim brojem ljudi, a osobito onih iz bliže životne i radne okoline.

U vrijeme izbijanja afere mediji su pisali i da Doris Stanković ima 107 tisuća pratitelja na Youtubeu, dok je trenutni vidljivi broj manji od 5000. No na Instagramu ih trenutno ima 93.800, što je oko 15 tisuća više nego u kolovozu prošle godine.

 


Komentari