Adastra ima novu pjesmu koja govori o Zagrebu, a slave i 12 godina karijere

FOTO: Press

Band koji je pjesmom ujedinio mlade u borbi protiv protiv nasilja ponovno pred zagrebačkom publikom.

Dvije godine od posljednjeg velikog koncerta u Tvornici, Adastra se ponovo sprema stvoriti večer za pamćenje i to u klubu Metropolis gdje pripremaju i koncertnu promociju albuma „Best of Adastra“ te novog singla “Tramvaj plavi.”
Singl je to koji uskoro izlazi u izdanju Croatia Records a za koji se snima spot u suradnji s Gradom Zagrebom.

Pjesma duhovito opisuje putnike, Zagreb i zagrebački tramvaj, a nastala je tijekom snimanja emisije “O Zagrebu zbore dvije Dore“ na radio Sljemenu. U Tramvaj plavi uskočio je i Tomislav Goluban dodatno obogativši pjesmu prepoznatljivim zvukom usne harmonike. Spot za pjesmu “Tramvaj plavi” snimat će se u zetovom tramvaju koji će prometovati zagrebačkim ulicama.

Adastra je zagrebački bend osnovan 2005. godine. U lipnju 2007. objavljen je album prvijenac. U studenom je višetruko Grammyjem nagrađivani britanski band Muse nastupio u Domu sportova, a upravo su Adastru izabrali kao predgrupu za koncert.

Adastrina pjesma „Nabujala rijeka“ prevedena je na engleski jezik te je pod nazivom “Nina” objavljena na kompilaciji Radio Expressa iz Los Angelesa na kojoj se nalaze najnoviji singlovi poznatih svjetskih izvođača. Pjesma je emitirana na više od 6000 radio postaja zapadnog svijeta.

Osnivač benda Jerko Marić hrvatski je glazbenik, glazbeni producent, kantautor, skladatelj, aranžer, ton-majstor i humanitarac. Isto tako, utemeljitelj je humanitarne udruge “Zvuk svjetlosti” koja diljem Hrvatske organizira edukativne i humanitarne koncerte.

Adastra je 2008. godine objavila pjesmu „Surovi grade“ posvećenu 17-godišnjem Luki Ritzu, te je pjesma postala himna borbe protiv nasilja među mladima. Potaknuti valom nasilja među mladima diljem Hrvatske pokrenuta je akcija „Svačije je pravo živjeti“, te je 2008. godine održan veliki prosvjedni koncert na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu koji je okupio 15.000 tisuća ljudi. Od kraja 2008. do početka 2011. godine ukupno je održano 12 prosvjedno-edukativnih koncerata. Koncertima je nazočilo više od 45.000 građana.

Ne tako davne 2009. godine Hrvatski radio proglasio je Adastru najboljim bandom godine.

Adastra je izdala dugoočekivani drugi album „Surovi grade“ koji se našao na prvom mjestu top liste najprodavanijih albuma u Hrvatskoj. Nakon albuma slijede nastupi na festivalima. Na Zagrebačkom festivalu i to 2014. i 2015. godine nastupili su sa singlovima “Samo s tobom” i “Gorim u sebi”, a 2014. nastupili su na Splitskom festivalu s pjesmom “Ako vidiš Anu”. Krajem rujna 2015. objavljen je treći album Adastre pod nazivom “Katarza”.

Adastra je trenutno:

10. 5. 2017. Primošten
19. 5. 2017. Našice
27. 5. 2017. Zagreb
20. 7. 2017. Rijeka
21. 7. 2017. Gospić
22. 7. 2017. Krapinske Toplice

Adastrinu kvalitetu i popularnost nije potrebno preispitivati, s obzirom da svi njihovi spotovi broje više od šest milijuna pregleda. Redovito komuniciraju s fanovima, vrlo su pristupačni i omiljeni zagrebačkoj publici, a i svima ostalima diljem Lijepe Naše. Mislimo da je dovoljno razloga navedeno da budete dio ovog posebnog rock spektakla!

Pretprodajna cijena ulaznice iznosi 30 kn, a na dan koncerta cijene karata iznosit će 40 kn. Svoju kartu nabavite u Metropolis klubu (šank), Avenija Dubrovnik 10 (preko puta Velesajma), te putem sustava ENTRIO & EVENTIM 


Komentari