DOBILI SMO PRVE FINALISTE ‘SUPERTALENTA’: Ove dvije točke posebno su oduševile žiri i javnost (FOTO)

supertalent.dnevnik.hr

Leon, Lukas te Lana i Vicky bit će natjecatelji koje ćemo sigurno gledati u finalu.

Imamo prve finaliste najpopularnijeg showa na svijetu. Najviše vaših glasova osvojili su preslatki breakdanceri Malci, a žiri je kao drugog finalista izabrao Lanu Kovačić i njenu kujicu Vicky. Leon, Lukas te Lana i Vicky bit će natjecatelji koje ćemo sigurno gledati u finalu.

Prvu polufinalnu večer otvorili su ljubavni duo D&D Balance! Danijela i Dario predstavili su nam se kao leteći gusari, a kroz zanimljivu priču u zraku opisali su jedan dinamičan ljubavni odnos. Sve što su izveli njihovih je ruku djelo – od koreografije pa do kostima. Pripremali su se posljednjih mjesec dana i to svaki dan, no ovaj put uz pomoć trenera. Pokazat ćemo još jednu stranu ljubavi, možda je ona malo više ratoborna ali na kraju se uvijek pomirimo, rekli su Danijela i Dario i dodali da su neki elementi čak i njima samima zahtjevni. No na pozornici Supertalenta snašli su više nego odlično i zaradili ovacije žirija i mnogobrojne publike. Martina im je kratko i jasno poručila da je njihov nastup ono što očekuje od showa. Snažan dojam ostavili su i na Danijelu Martinović. “Dugo sam bila pod dojmom vašeg poljupca na audiciji, večeras ste prošli kroz čitav odnos partnera, ima prostora da nam pokažete još i zato trebamo publiku da glasa za vas kako biste nam to pokazali”, rekla im je Danijela.

supertalent.dnevnik,hr
supertalent.dnevnik,hr

Drugu sjajnu točku predstavili su nam Leon i Lukas, poznatiji kao Malci i postali prvi finalisti Supertalenta! Samouvjereni breakdanceri i ovaj su put dali sve od sebe, no ovaj put s mnogo zahtjevnijom i težom koreografijom. To su prepoznali i članovi žirija, pa im je Mislav rekao da se vidi veliki iskorak od audicijskih emisija te da je ponosan na njih i mentora. Martina Tomičić ostala je bez daha, a kako sama kaže, nije čest slučaj da ju netko ostavi bez teksta. “Ne samo da ste slatki i neodoljivi, vi ste radišni i marljivi, ja mogu samo reći bravo bravo bravo, svaka vam čast”, zaključila je Martina. Danijela Martinović poručila je Leonu i Lukasu da su Malci genijalci! Dečki su dobili i pojačanje, a to je Leonov četverogodišnji brat Roko koji je s njima zaplesao na pozornici najpopularnijeg showa.

supertalent.dnevnik.hr
supertalent.dnevnik.hr

Pravi plesni spektakl priredio je Miguel Concha Carrasco! Imitator Michaela Jacksona rasturio je još jače i bolje nego na audiciji. Miguel je uvjerljivo skinuo plesne pokrete kralja popa uz pomoć plesača Igora Barberića, a plesali su na popularni hitove Thriller i 2 Bad. “Pripremio sam nešto posebno za publiku”, rekao je Miguel i nakratko nam pomutio um, jer svima se učinilo da je Michael Jackson s nama! “Ono što me se posebno dojmilo je to što Miguel nastupa kao imitator, a ovo je daleko iznad imitacije”, rekla je Martina i dodala da rijetko kada ne primjeti Barberićeve plesače, ali ovaj put Miguel je u potpunosti ukrao show!

supertalent.dnevnik.hr
supertalent.dnevnik.hr

“Uvjerena sam da ću pokazati nešto što još nitko u Hrvatskoj nije napravio”, rekla je Lana Kovačić prije svog polufinalnog nastupa – i bila je u pravu jer Lana i njena Vicky odlaze u finale! Lana i njena kujica Vicky savršeno su dočarale sinergiju psa i čovjeka, no još su jednom dokazale i da prava prijateljstva ruše sve granice. “Imam dva psa i volio bih možda da Lana poradi s jednim od njih. Mislim da je tajna u odnosu kojeg imate vas dvije, kada bi se vaš odnos prenio na sve ljude, živjeli bi u punom ljepšem svijetu”, poručio im je Mislav Čavajda. Danijela Martinović nema psa, ali Lana ju je potaknulada ga ipak nabavi. “Nakon vašeg nastupaozbiljno sam prvi put razmišljala da nabavim psa – izgledate savršeno, Lana bravo za sav trud i sve što si napravila za Vicky!

supertalent.dnevnik.hr
supertalent.dnevnik.hr

Beta Sudar zaista je prouzročila pravi sudar, no bez ozlijeđenih. Zlatni glas Đakova postao je i zlatni glas Supertalenta, a sve to zahvaljujući savršenoj izvedbi popularnog hita “Bang bang”. Beta je očito odlučila igrati na sigurno i odabrati pjesmu pjevačice s kojom ju je i sama Martina Tomičić usporedila, Jessie J. Martina je bila toliko oduševljena njenim nastupom pa je otkrila da joj je žao što svoj zlatni gumb nije mogla iskoristiti upravo na Betinom audicijskom nastupu u Osijeku. Vidno pozitivno šokiran Mislav Čavajda Beti je poručio da je rođena da bude zvijezda, a Mario joj je rekao da je napravila bezobrazno dobar show!

Beta-Sudar-3-1
supertalent.dnevnik.hr

Babe bez kočnica najavile su nam da će u prvoj emisiji uživo otpustiti sve kočnice, a upravo to su i učinile! Atraktivan nastup pratila je i skupina golišavih mladića, no legendarnu pjesmu “New York, New York” prekinuo je zvuk X-a. Bila je to Martina, koja je pojasnila da njihova koreografija nije bila potrebna, ali da protiv dečkiju nema ništa protiv. Danijela je s druge strane bila mnogo pozitivnija. Veselim bakama poručila je da ih uživa gledati te da vjeruje da su potrebne za ovaj show!

supertalent.dnevnik.hr
supertalent.dnevnik.hr

Virtuozni duo iz Pakraca, Dos Guitarras, marljivo su radili na prezentaciji svoje točke. Toni Mandušić i Grgur Špančić prijatelji su cijeli život, no sviraju i pjevaju zajedno tek nešto više od pola godine. Žiriju i publici Supertalenta predstavili su svoju verziju Macklemoreove pjesme “Thrift shop” i velike uspješnice Ed Sheerana “Don’t”. “Neupitno je da ste bili aktraktivna točka kad ste se pojavili na audiciji, no ne možemo se zaustaviti na tome. Toni nekako si se ti nametnuo kao pjevač, a to nisam trebao primjetiti. Vidi se da imate svoju publiku i to će se vidjeti po glasovima”, zaključio je Mislav nakon nastupa. “Mislim da je problem izbor pjesme, zbog toga mislim da trenutno niste duo za široke mase”, izjavila je Martina. I Mario se složio s kolegama i dečkima poručio da mogu puno opuštenije i puno bolje.

supertalent.dnevnik.hr
supertalent.dnevnik.hr

Plesna skupina Hip Hop House postoji već šest godina i trude se prezentirati svoj rad. Cure kažu da uvijek žele ispričati priču svojim plesom, a u prvoj polufinalnoj emisiji pokazale su poprilično ozbiljnu i emotivnu temu. Gubitak vrijednosti i pohlepa bili su glavni problem njihove priče, a prekrasne plesačice podsjetile su nas da i mali čovjek ima pravo glasa. “Jako sam sretna što sam na audiciji prepoznala vašu energiju, ali još sam sretnija jer vam je Martina na audiciji rekla ne, jer večeras ste donjele jednu nevjerojatno bezobraznu energiju i još nevjerojatniju koregorafiju!”, kazala je Danijela Martinović. ” Ovo je stepenica više od onoga što sam prvi put vidio”, zadovoljno je poručio Mario Petreković. “Sjećam se da su se oko vas lomila koplja na audiciji, ali u ovom nastupa je bilo mnogo prkosa jer ste znale da nam možete pokazati puno više nego na audiciji”, rekao je Mislav i plesačicama iz Zagreba razvukao osmijeh na lice!

supertalent.dnevnik.hr
supertalent.dnevnik.hr

Mihael Prelac nije očekivao da će dogurati do polufinala, ali još jednom je pokazao da može biti brz i žestok! Prvi automobil na paru, četiri cilindarski motor i Formula 1 bili su samo neki od zvukova koje je Mihael imitirao i proveo nas kroz malu povijest automobilske industrije. Sve to nije bilo dovoljno za Mislava Čavajdu, pa je Mihael nažalost zaradio X.”Ti si pokazao da imaš talent za imitaciju zvukova, mislim da si u ovoj fazi natjecanje trebao otići dalje, sve mi je bilo nekako prestatična”, objasnio je svoju odluku Mislav. “Pogubio sam se negdje nakon trećeg auta i zvukovi su mi bili pomalo isti”, poručio je Mario. “Ovo je definitivno talent i to poseban, ali dogodilo se ono čega sam se ja bojala. Malo mi je bilo dosadno, falilo je zapleta ali voljela bih da publika prepozna tvoj talent”, kazala je Danijela. Martina je pak rekla da je strahovito nezahvalno biti u poziciji Mihaela, jer teško je napraviti nekakvu atraktivnost uz sve plesače, pjevače i akrobate koje imamo na Supertalentu, no i dalje je fascinirana njegovim vokalnim sposobnostima.

supertalent.dnevnik.hr
supertalent.dnevnik.hr

Šećer na kraju polufinalne večeri bile su Xiomara i Kristina. Cure predstavljaju udrugu Circo Art iz Zadra. Uz “Earth song” prenjele su emotivnu poruku o svijetu u kojem živimo i prirodu koju sve više uništavamo. Xiomara je već nastupila u prvoj sezoni Supertalenta i dogurala je do polufinala. No u kombinaciji sa partnericom Kristinom bacila je Maria Petrekovića na noge, a on im je poručio da su baš one nebo i zemlja! “Vi ste me odvele u neku bajku, prenjele ste me u jedan paraleleni svijet i hvala vam na ovom iskustvu”, poručila je oduševljena Danijela.

supertalent.dnevnik.hr
supertalent.dnevnik.hr

“Nisam mogla ni pojmiti da je moguće dobiti ovakvu kompletnu sliku, sceničnost i emociju. Čini mi se da ste uspjele donjeti plesnu koreografiju sa ovim egzibističkim elementima, svaka vam čast”, zaključila je Martina. Oduševljenja nije manjkalo ni kod Mislava – “Ovako to izgleda kad se točka izgradi od početka do kraja! Disale ste sa pjesmom, ona nije bila samo pozadina, surađivale ste sa pjesmom i mislim da smo dobili jedan jako atraktivan nastup”.


Komentari