10 odjevnih komada kojih se trebate riješiti

GettyImages

Puno češće idemo u kupovinu odjeće nego što radimo čistku ormara. Tako zna doći do toga da nam ormar bude prepun odjeće, ali da nemamo baš puno izbora.

Stoga je vrijeme da iz ormara izbacite ovih deset odjevnih komada kako biste napravili mjesta za one stvari koje ćete zapravo nositi.

1. Stara pidžama

Iznošenoj i staroj pidžami u ormaru nije mjesto. Stoga joj pronađite novu, udobnu i kvalitetnu zamjenu koja će vam također dugo potrajati.

2. Haljina koju ste nosili na više od pet vjenčanja

Ili koju god brojku imate na umu. No, vrijeme je da onda mjesto te haljine u ormaru zauzme druga haljina ili komad koji ćete birati tijekom odijevanja za takve svečane prilike.

3. Odjevni komadi bivšeg partnera

Treba li dodatno objašnjavati?

4. Iznošeni grudnjaci 

Većina grudnjaka izgubi svoj prvotni oblik nakon godine dana učestalog nošenja.

5. Besplatne majice

Majice s različitim logo i reklamnim natpisima koje ste dobili, ali nikad odjenuli možete učiniti korisnima tako što ćete ih pretvoriti u krpe za brisanje prašine.

6. Bijele majice koje su požutjele

Majice najvećim dijelom čine našu garderobu, a bijele majice ključni su komadi. No, ako su one požutjele i ne mogu se više izbijeliti, onda nema smisla držati ih u ormaru.

7. Neodgovarajući komadi

Komadi odjeće koje čuvate već godinama, a koji vam ne odgovaraju i koji su neudobni izbacite iz ormara i zamijenite ih s odjećom u kojoj se osjećate dobro i koja vam odlično pristaje.

8. Odjeća iz “prošlog” života

Odjevne komade iz srednjoškolskih i fakultetskih dana sigurno niste već jako dugo nosili, ali oni se svejedno nalaze u vašem ormaru. Vrijeme je da oslobodite prostor za odjeću koji ćete zapravo nositi.

9. Nespareni komadi

Za nesparene čarape, rukavice i naušnice više nema mjesta u garderobi. To su stvari koje su vrlo lako zamjenjive stoga nema smisla držati ih u ormaru.

10. Oštećene vješalice

Potrgane i oštećene vješalice koje i nisu baš od neke koristi možete slobodno izbaciti iz ormara, piše Zadovoljna.hr.


Komentari