Sedam godina od smrti Dolores Lambaše: ‘Kad ju vidim na televiziji čini mi se kao da je tu, kao da je živa’

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Na današnji dan, prije sedam godina glumica Dolores Lambaša smrtno je stradala u prometnoj nesreći kod Slavonskog Broda. Ova Šibenčanka svijet je napustila sa samo 32 godine. Neutješna majka glumice, Alma Petrović u suzama se prisjeća svoje kćeri.

“Na groblje iden često, šta ću… Ali to mi ne olakšava. Ako ne idem, užas, a ako idem isto. Kad je vidim na televiziji čini mi se kao da je tu, kao da je živa. Šok je kad upališ slučajno pa vidiš ili ako mi jave da je na televiziji. Što mi to vridi kad mog diteta nema. Svaki 23. mi je grozno, ali i ne samo tada nego svaki dan. Nju je ubilo jedanput, a mene svaki dan ubija. To mi je bilo jedino dite, živjela san za nju, mučila se i sve. Grozno se osjećam“, rekla je za 24sata Alma.

Alma ističe Doloresinu vezanost za obitelj. Kaže da se uvijek sretna vraćala u rodno mjesto, majci i moru, kao pravo “šibensko dite” kako je i sama govorila za sebe.

Njezin posljednji projekt bila je serija “Ruža vjetrova”. Na snimanju se Dolores zbližila s kolegom Sotajnom Matavuljem, koji je skrivio prometnu nesreću u kojoj je Dolores zadobila teške ozljede od kojih je preminula. Matavulj je zbog toga osam mjeseci proveo u zatvoru.

Photo: Tomislav Miletic/24sata

Njezina prijateljica Martina Mijić glumicu je opisala kao posebnu i toplu djevojku zaraznog osmijeha.

“Citirat ću jednu njenu poruku koju mi je poslala: ‘Meni ti je san živit na brodu i dignit sidro i samo dalje, baren šest miseci, a onda šest negdi uz more isto” rekla je Martina.


Komentari