Ma tko su te ‘neposlušne’? Saznajte sve do kraja siječnja u animiranom filmu i izložbi

Foto: Facebook

Kroz samostalnu izložbu i animirani film “Neposlušne” Galerija ULUPUH predstavlja rad Mirele Ivanković Bielen, ilustratorice, animatorice i članice Sekcije za ilustraciju, karikaturu, strip, animirani film i primijenjeno slikarstvo.

Animirani film “Neposlušne“ Maše Udovičić i Juliane Kučan, nastao je prije tri godine u produkciji Luma filma iz Zagreba, a realiziran je tehnikom digitalne cut-out animacije likova čiji dizajn, zajedno sa scenografijom, potpisuje Mirela Ivanković Bielen.

Kako stoji u najavi ULUPUH-a, to je film socijalne tematike koji na razigran i vedar način obrađuje razvoj odnosa žene i društva posljednjih stotinjak godina.

Moći će se razgledati do kraja siječnja

U prvom, konvencionalnom dijelu izložbe su uokvirene scenografije, likovi u dijelovima spremni za animaciju, razvojni proces izrade od crteža do prave lutke, sitni predmeti čiji detalji se vide tek povećalom kao i ostali kreativni materijali korišteni u filmu.

Predstavljeni su na uobičajen način; u vitrinama, ovješeni na zidove ili pak na projekcijskom platnu, dok je na zidovima predstavljen cijeli proces proizvodnje animiranog filma.

Po riječima Elizabete Wagner, drugi dio, surogat je izložbe i radionice u kojem se nalaze interaktivni izlošci kojima je cilj posjetitelja uvući u događaj, potičući ga na kreativno izražavanje,

“Posjetitelji mogu varirati emocije na licu glavne junakinje filma u prirodnoj veličini; biti malo neposlušni i okušati se u stvaralačkom procesu za radnim stolom punim boja, kartončića, drvaca i ljepila”, napomenula je u predgovoru izložbe.

Izložba će se moći razgledati do kraja siječnja.


Komentari