Loto djevojka za Zagreb.info: Evo zašto Zagreb nema konkurenciju

Foto: Instagram

Od listopada prošle godine Hrvatsku radioteleviziju osvježilo je novo lice mlade perspektivne voditeljice Paule Čatipović, čije je pojavljivanje na televizijskim ekranima u ulozi voditeljice Lota privuklo pažnju svih medija i mnogobrojne publike.

Puno se o njoj dakle pisalo, ali pored mnogobrojnih njezinih uspjeha, malo se stiglo govoriti o jednoj stvari. Naime, Paula je veliki zaljubljenik u Zagreb. Iako je odrasla u Bjelovaru, za kojeg kaže da će zauvijek imati posebno mjesto u njenom srcu, ljubav prema Zagrebu ipak je prevagnula te trenutno ne razmišlja o povratku. Za Zagreb.info otkrila je čime ju je to osvojio glavni grad Lijepe Naše.

“Rođena sam u Zagrebu, ali je moje roditelje put naveo u Bjelovar u kojem sam završila osnovnu i srednju školu. Rado sam se vratila u Zagreb na fakultet i od tada sam apsolutno zaljubljena u njega”, započinje svoju priču Paula.

“Kvart u kojem živim je za mene kao još jedan mali maleni grad unutar Zagreba. Tamo imam svoj kafić, svog postolara, svoju krojačicu, svog frizera, dućan, najdraži restoran… Rado odem i u drage kafiće, restorane i slično, sve po potrebi, ali ovi u mom kvartu su mi daleko najdraži. To nisu nikakva posebna mjesta, luksuzno uređena niti prestižnog imena, ali su mom srcu draga jer imam osjećaj da su ‘moja’. Nadohvat mog stana, uvijek ista ljubazna lica. Za mene je Zagreb to. Taj moj kvart i ljudi u njemu pokraj kojih prolazim gotovo svaki dan i s osmijehom ih pozdravljam”, kazala nam je uvijek nasmijana Paula.

Život u Zagrebu je daleko drugačiji u odnosu na život u Bjelovaru. Jedne od glavnih zamjerki koje se pripisuju Zagrebu su gužva i užurbannačin života, no Paula tvrdi da ju je i to nečemu naučilo.

“Kada sam tek stigla, slabo sam se snalazila. Sjećanje me slabo služilo i sve je vrvjelo od velegradske gužve. No to te nešto nauči. Nauči te da se skroz ok izgubiti. Jer kad se izgubiš otkriješ neke nove ulice, prečice i kratice. To me naučilo da se na greškama doista najbolje uči”, mudro zaključuje nova voditeljska nada.

Iako za Bjelovar kaže da će uvijek imati posebno mjesto u njenom srcu, neku nostalgičnu notu, pojasnila je zašto Zagreb ipak nema konkurenciju.

“Kada dođem doma osjećam se opet kao klinka, sjetim se svog prvog poljupca, škole, psa… Ali Zagreb me podsjeća na moj odrasli život u kojem sam se definirala kao osoba. Na kraju krajeva ovdje sam i dobila posao televizijske voditeljice o kojem sam sanjala i za mene Zagreb nema konkurenciju. Ne znam gdje ću živjeti jednog dana i teško je pretpostavljati, ali uvijek ću se rado vraćati ovdje, u to sam sigurna… Sjećati se svojih prvih fakultetskih muka, predivnih prijatelja koje sam ovdje stekla, raznoraznih audicija, učestalih odlazaka na HRT i te svoje dugačke prometne ulice kojom svakodnevno šećem s osmijehom”, kazala nam je Paula.


Komentari