Ljubitelji arhitekture i dizajna, ne propustite online festival DA2!

Međunarodni filmski festival posvećen dizajnu, umjetnosti i arhitekturi, DA2 – Zagreb Design, Art & Architecture Film Festival održat će se i ove godine, ali online u razdoblju od 20. do 27. listopada u organizaciji udruge Pari pikule.

Prošlogodišnje, itekako uspješno izdanje održano je u Zagrebu, a sad će ga moći pratiti publika iz cijele Hrvatske.

Program je natjecateljskog karaktera, a obuhvaća i osam hrvatskih premijera nagrađivanih filmova o svjetskim kreativcima i njihovim djelima. Osim filmova DA2 u suradnji s online platformom R+ donosi i seriju moderiranih razgovora s hrvatskim profesionalcima pod nazivom Šta DA?.

Ostvarenja u fokusu drugog izdanja DA2 Film Festivala inspirativne su priče o planetarno slavnim autorima poput Gian Lorenza Berninija, Alvara Aalta i Marine Abramović, ali i o nekima za koje možda dosad nismo čuli, poput osebujnog španjolskog street art umjetnika i kipara Okude San Miguela, ratnog fotografa Jana Grarupa i Benedette Barzini, danas žestoke kritičarke modne industrije koja je 1960-ih krasila naslovnicu Voguea.

Festival u utorak, 20. listopada otvara projekcija filma Povratak kući: Marina Abramović i njezina djeca, a svi naslovi iz programa bit će biti dostupni od 21. do 27. listopada na online platformi ondemand.kinomeetingpoint.ba. Nakon jednostavnog postupka registracije filmove je moguće iznajmiti po cijeni od 5 eura, odnosno 35 eura za paket koji uključuje 8 filmova. Nakon prvog pokretanja film se može gledati više puta unutar 48 sati.

DA2 Film Festival prvi je festival u regiji koji objedinjuje filmove na temu dizajna, arhitekture i umjetnosti, te ne sumnjamo da će i ove godine oduševiti široku publiku.

Detaljne informacije pronađite ovdje.


Komentari