LJUBAVNA PRIČA DVIJE REDOVNICE: U Močvari besplatno pogledajte film koji je uzburkao javnost

Foto: Močvara

Filmske večeri u Močvari organiziraju besplatnu projekciju filma Nun of Your Business (2020.), redateljice Ivane Marinić Kragić, u utorak, 4. svibnja u prostorima kluba Močvara. Priča je to o dvije odmetnute zaljubljene redovnice, koja će poslužiti za debatu o transformacijskom potencijalu ženske ljubavi.

Vrata se otvaraju u 19:30, te prvo u 20 sati započinje razgovor, nakon čega u 20:45 slijedi projekcija filma. Preuzimanje besplatnih ulaznica kreće u ponedjeljak, 3. svibnja u 10 sati putem linka: www.entrio.hr/event/filmske-veceri-u-mocvari-zenska-ljubav

Nun of Your Business prikazuje istinitu ljubavnu priču Fani i Marite koje su se od svih mjesta na svijetu susrele baš u samostanu. Tema filma poslužiti će za otvaranje razgovora o političnosti LGTB tema u umjetnosti, o borbi protiv institucija i aktivističkoj moći ženske ljubavi.

U razgovoru će nam se pridružiti kritičarka Andrea Jović koja je o filmu pisala, kritičarka i urednica Barbara Gregov koja postojano stoji u prvim redovima obrane ženskog i drugačijeg (Zagreb Pride, Krilo) te mlada spisateljica Mirta Maslać koja je temu ženske borbe protiv represivne institucije istražila u autobiografskom debitantskom romanu Junak ili čudovište.

Foto: Močvara

S našim ćemo damama zaroniti u čarobni svijet ženske ljubavi koja se, da bi cvjetala, prvo mora razračunati s vidljivim i nevidljivim društvenim institucijama, uvjerenjima i dogmama. Čime, zašto i kako što prije mijenjati svijet ženskom inteligencijom, nježnošću i solidarnošću otkrijte u Močvari.

Facebook: www.facebook.com/events/285175219742085/


Komentari