‘LJETO KOD TESLE‘ NASTAVLJA U ISTOM TONU: Ove subote na rasporedu su dvije radionice za starije klince, ovo će ih oduševit

Foto: Igor Kralj/PIXSELL/ Ilustracija

Sredinom rujna došli smo do devetog tjedna programa ‘Ljeto kod Tesle’, a ovu subotu na redu je gaming i savladavanje Unity programskog sučelja za one koji vole kodirati. Oni koji vole izrađivati kinetičke objekte imat će priliku okušati se u izradi mobila inspiriranih radovima Alexander Caldera i Bruna Munarija, govore iz Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Naime, upravo tamo, odvit će se dvije radionice.

Algebra: Unity – izrada video igara

U kino dvorani muzeja, u subotu, 18. rujna 2021., od 10:00 – 14:00 sati održat će se radionica izrade video igara, a ista je namijenjena djeci viših razreda osnovne škole (7. i 8. razred) i srednjoškolcima. Ipak, broj sudionika ograničen je na 10, a svi zainteresirani trebali bi se prijaviti na e-mail: [email protected].

Na radionici programiranja polaznici će se upoznati s vrlo popularnim, a jednostavnim računalnim programom Unity. Programiranjem različitih elemenata računalne igre, polaznici će, uz pomoć trenera, izraditi i programirati svoju vlastitu računalnu igru, pojašnjavaju organizatori.

Radiona – Zagreb Makerspace: Radionica ‘Mobili i pokretne strukture’

Za isto vrijeme, u prostoru postava muzeja, održat će se radionica ‘Mobili i pokretne strukture’ gdje će polaznici izrađivati kinetičke objekte inspirirane radovima umjetnika poput Alexandera Caldera, dizajnera Bruna Munarija i drugih.

Ista je namijenjena uzrastu 7. i 8. razreda osnovne škole i za učenike 1.i 2. razreda srednje te odraslima,a broj polaznika ograničen je od 8 do 10. I za ovu radionicu potrebno se prijaviti na gore navedeni e-mail.

“Traženjem optimalnog odnosa između elemenata – vodeći pritom računa o fizičkoj i vizualnoj ravnoteži – stvarat ćemo kinetičke strukture koje reagiraju već i na lagani povjetarac, kontinuirano mijenjajući formu. Osim korištenja pasivnih elemenata, pokazat ćemo kako naše mobile možemo učiniti još reaktivnijima – uključivanjem elektroničkih komponenti poput solarnih ćelija, motora i sl. Polaznici će se na radionici upoznati s različitim tehnikama rada, od klasičnih alata do 3d printanja, lemljenja i sl. Svoje kreacije moći će ponijeti sa sobom”, zaključuju organizatori koji podsjećaju kako su radionice besplatne.


Komentari