LISINSKI SLAVI VELIKI DAN Na pozornicu stiže jedan od najpoznatijih tenora uz vrhunsku pratnju

Foto Elvir Tabakovic / CROPIX

Nakon što ih je prošle godine spriječio potres, ove srijede Lisinski će u velikom stilu proslaviti otvorenje dvorane. Naime, 29. prosinca 1973. godine otvorila se Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog, a publiku danas očekuju Parlami d’amore Mariù, Chitarra Romana, Smile, Over the rainbow te hrvatske božićne pjesme u izvedbi Tomislava Mužeka, Trija i Zagrebačkog kvartet saksofona.

Najpoznatiji tenor i vrhunski glazbenici jazz i pop-rock scene

Tomislav Mužek jedan je od najpoznatijih i najuglednijih tenora današnje europske i svjetske operne scene. Tražen je i kao profinjeni koncertni pjevač, ali i karizmatični tumač Lieda, koji nastupa na glasovitim pozornicama svijeta i na najuglednijim europskim glazbenim festivalima. Njegova briljantna vokalna tehnika i prirodna, bogomdana ljepota glasa ubrzo su mu otvorili vrata najvećih svjetskih opernih scena, a njegove blistave izvedbe poznatih tenorskih uloga u antologijskim operama donijele su mu zvjezdani status među poklonicima i znalcima operne umjetnosti, kao i panegirike glazbene kritike, diljem svijeta, stoji u najavi.

Godine 2017. nastao je sastav Mužek&Trio, u kojem je Tomislav Mužek okupio vrhunske glazbenike domaće jazz i pop-rock scene, (multi)instrumentaliste, majstore glazbenoga zanata kako bi, prema vlastitim riječima, ostvario želju da pjeva „pjesme koje voli slušati, ali profesionalno ih nikad nije imao priliku pjevati“. Miroslav Lesić je gitarist, skladatelj, producent, aranžer i tonski snimatelj, Tomislav Modrić je pijanist, profesor glasovira, producent, skladatelj i aranžer, a Mladen Kosovec je harmonikaš i klarinetist, član poznatog crossover ansambla Tango Appassionato. Na koncertu će se triu kao gost pridružiti vrsni kontrabasist Ivan Gazibara.

Zagrebački kvartet saksofona, koji od 1989. godine djeluje u sastavu: Dragan Sremec, Goran Merčep, Saša Nestorović i Matjaž Drevenšek, hvaljeni je i višestruko nagrađivani kvartet koji čine tri profesora s Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu te profesor s Akademije za glazbu Sveučilišta u Ljubljani.

Uz većinu klasičnog repertoara, Kvartet izvodi i aranžira skladbe drugih glazbenih stilova, a tako i jazz-standarde I. Berlina, D. Ellingtona, G. Gershwina, D. Gillespieja i drugih te je praizveo više od 50 djela hrvatskih, slovenskih i drugih skladatelja. Za svoj je glazbeni i diskografski rad Kvartet primio desetak nagrada Porin te brojne druge nagrade i priznanja u Hrvatskoj.

Ulaznice još uvijek možete kupiti ovdje, a ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde. Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn moguće je obaviti na dan koncerta od 17:30 do 19 sati u prostorima Lisinskog.

Komentari