LILLE KAO NIKAD PRIJE! Nakon ovog nastupa, Lidija će mnogima još dugo biti u mislima

Lidija Bačić (Foto: Press)

Situacija s kojom su se suočili Ukrajinci bježeći od svih strahota rata, izazvala je snažan osjećaj empatije prema ljudima koji su morali napustiti svoje domove te je potaknula zagrebački Lions klub Slavoljub Penkala, Lidiju Bačić Lille i Bornu Šercara na organizaciju donatorskog događanja kojim će se prikupiti pomoć za prve ukrajinske bebe u Hrvatskoj.

Foto: Press

Sva sredstva će biti izravno donirana obiteljima kako bi im se olakšala financijska situacija u prvim mjesecima života beba rođenih u izbjeglištvu, a riječ je o obiteljima koje su rođene na području Ličko senjske županije gdje o njima skrbi Hrvatski Crveni križ.

Jedna je obitelj već dobila prinovu, a druga je vrlo uskoro očekuje. Zanimljiv i nesvakidašnji nastup naše popularne pjevačice Lidije Bačić Lille i jednog od najboljih hrvatskih jazz glazbenika Borne Šercara, uz pratnju Viktora Lipića na klaviru i Zvonimira Šestaka na  kontrabasu, održat će se u utorak 14. lipnja na novoj lokaciji poznate zagrebačke pivovare The Garden Brewery, u Slavonskoj aveniji 26/1, s početkom u 20 sati.

Tom će prigodom Lille pokazati svoje vokalne kvalitete izvodeći jazz obrade popularnih svjetskih i domaćih hitova, poput Smooth Operator, Fly Me to The Moon i Moj lipi anđele, a posebna zanimljivost bit će poslušati Lidijine balade u jazz aranžmanima Borne Šercara.

Pjevačica je tom prigodom rekla kako se veseli zajedničkom nastupu s Bornom, a najavila je i zanimljiv repertoar.

Lidija Bačić (Foto: Press)

“Situacija u kojoj se danas nalaze ljudi iz Ukrajine koji su morali pobjeći iz svojih domova donedavno se činila nezamislivom, ali je ona nažalost danas realnost. Veselim se što ću zajedničkim nastupom s Bornom, sjajnim glazbenikom, pomoći ukrajinskim obiteljima u Hrvatskoj, posebice što smo pronašli obitelji s bebama”, najavila je Lidija Bačić ovo događanje.

Borna Šercar, nagrađivani bubnjar i udaraljkaš, poznat je već po kombiniranju različitih glazbenih stilova, posebice kroz svoj projekt Jazziana Croatica, u kojem izvodi svoje autorske kompozicije inspirirane hrvatskom klasičnom i etno glazbenom baštinom.

“Kao što se to već pokazalo kroz moje ostale projekte, publika izvrsno prihvaća kombinaciju jazza s nekim drugim žanrovima i siguran sam da će i ovaj put biti tako. Uz to, kupnjom ulaznice čini se dobro djelo – ima li bolje pozivnice”, pozvao je Borna Šercar na sudjelovanje u akciji.

Borna Šercar (Foto: Press)

Ulaznice po cijeni od 200 kuna, koje osim atraktivnog nastupa uključuju i po dva gratis Garden lager piva, mogu se kupiti putem sustava Croatia Tickets. Sav prihod od ulaznica, nakon pokrivanja osnovnih organizacijskih troškova, uplatit će se izravno obiteljima smještenim u Hrvatskoj.

Komentari