Laibach predstavlja uzbudljivi projekt ‘Wir sind das Volk’ u Lisinskom

Foto: PR

U subotu, 2. travnja u Lisinski stiže legendarna slovenska grupa Laibach u – kao i uvijek – najoriginalnijem izdanju!  

Apolitično-politički mjuzikl Wir sind das Volk (Mi smo narod) okuplja ono što se davno trebalo dogoditi: jednu od najposebnijih skupina u povijesti i njemačkog dramatičara i pjesnika Heinera Müllera.

Koliko ta kultna avangardna grupa voli pomicati granice, potvrđuje i činjenica da su oni prvi inozemni bend koji je nastupio u Sjevernoj Koreji.

Stoga su jedva dočekali i izazov da sudjeluju u ovoj fantastičnoj mješavini kazališta i koncerta uz komentar: „Konačno! Takve bismo stvari trebali raditi češće, onda bi nam ‘obični’ koncerti postali veliki izazov!“

Uoči njihova gostovanja u Lisinskom, koje je i prije pet godina izazvalo ogromno zanimanje publike, kratko su nam rekli na što da se publika pripremi: „Publiku u Lisinskom očekuje vizualni i sadržajni spektakl laibachovskih dimenzija. Plus naravno gola istina o pojmu naroda.“

U ovom jedinstvenom mjuziklu raskošne produkcije koja uključuje atraktivne video-projekcije sudjeluju Mina Špiler, Katarina Stegnar, Cveto Kobal, Sašo Vollmaier, Vier Personen Quartet, The Stroj i njegova svetost Peter Mlakar.

Prije zagrebačkog nastupa, Laibach će ‘Wir sind das Volk’ izvesti četiri puta pred berlinskom publikom, a potom slijede nastupi diljem Europe.

Ulaznice, po cijenama od 200 do 300 kn, dostupne su na blagajnama Lisinskog te online na lisinski.hr

Foto: PR
Foto: PR
Foto: PR


Komentari