Kupite ulaznice za najiscrpniji dokumentarac o Salvadoru Daliju

Foto: YouTube

Dokumentarac prikazuje iscrpno putovanje kroz život i rad Salvadora Dalíja, a također i Gale, njegove muze i suradnika. Počinje 1929. godine, ključne godine u Dalíevoj karijeri i životu, kada se pridružio nadrealističkoj grupi i upoznao Galu, te napreduje do godine smrti umjetnika 1989. godine.

U ovom vitalnom i umjetničkom putovanju Dalíjeve geografije, Portlligat se posebice ističe kao jedina stabilna kućna radionica koju posjeduje; Figueres, njegov rodni grad, gdje stvara svoj Dalí Muzej-kazalište i Púbol, gdje je dvorac, eksponent ljubavi koju Dalí daje Gali. Ali, naravno, i drugi gradovi, posebice Paris i New York, koji su također u fokusu.

Vrijedno je istaknuti brojne dokumentarne doprinose koji nam pomažu približiti se ovom jedinstvenom slikaru povijesti umjetnosti, koji već ima dodijeljeno mjesto među velikim majstorima. Razmišljajući o samom Salvadoru Daliju, Gala nam, kroz obilazak njegovih kreacija, obiteljskih pristupa i udaljenosti, kroz slike i dokumente, neke od njih neobjavljene, približava slikaru koji je uspio stvoriti lik koji je sam umjetničko djelo. S ovim dokumentarcem možemo nadići lik i približiti se slikaru i čovjeku, te prostorima koje je stvorio onaj koji je pomogao oblikovati svoju besmrtnost, besmrtnost genijalnosti.

Emitiranje u multipleksima Cinestar 27. rujna u 20 sati.


Komentari