Zimki praznici u Trešnji: Baletnim i kreativnim radionicama Orašara oduševite svoje najmlađe

Trešnja

U kazalištu Trešnja i ove će se godine održati bogati zimski program za najmlađe. Tako, od 3. do 13. siječnja možete dovesti svoje najdraže u Trešnju koja nudi zabavan i edukativan program za djecu. Jedna od posebnih pogodnosti je predstava Orašar koju će si zainteresirani moći pogledati u popodnevnim terminima, a vjerujemo da će interes biti i veći od očekivanog.

Baletne radionice Orašar trajat će deset dana, a zamišljeno je da one budu nešto slično zimskom kampu u kojem će se polaznici upoznati s klasikom baletne literature nastale prema priči Orašar i mišji kralj, E.T.A. Hoffmana, koju je uglazbio P. I. Čajkovski, a naučit će elemente koreografije Vila šećera te osnovne baletne tehnike i pozicije, prilagođene njihovom uzrastu. Pozitivno je to što za pohađanje ovih radionica nije potrebno predznanje.

Tematska kreativna radionica Orašar održat će se 11. siječnja, a vodit će je učiteljica mentorica Iva Zeljko. Radionica će tematski pratiti čarobnu blagdansku bajku, Orašar, koju će svi polaznici imati priliku i pogledati. Različitim tehnikama djeca će izrađivati likove Orašara, Šećerne vile i drugih, a sve što na radionici naprave moći će ponijeti kući.

 


Komentari