ŽENSKE AUTOBIOGAFIJE: Što nam davno napisani tekstovi i misli GOVORE DANAS

wikimedia

Predavanje će se održati u četvrtak 29. listopada u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke (Dolac 8), a ulaz je za sve besplatan.

U skolpu ciklusa predavanja o Mariji Jurić Zagorki u četvrtak 29. listopada bit će održano predavanje Marije Ott Franolić pod nazivom Ženske autobiografije. Predavanje će se održati u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke na adresi Dolac 8, s početkom u 19 sati.

Predavanje se održava u suradnji s Udrugom Zamisli, a ovim projektom želi se potaknuti čitanje među slabovidnim i slijepim osobama.

Marija Ott Franolić održat će predavanje pod nazivom Ženske autobiografije na kojem će se pokušati davati odgovori na mnoga pitanja o povijesti žena. Pitanja kako su žene živjele u prošlosti i što su zapisivale o svojim životima? Jesu li autobiografije mogle biti njihova utočišta, to jest, mjesta za zapisivanje zabranjenih, nedoličnih misli ili su i tekstu zadovoljavale nametnute konvencije, te koje su teme ostale nenapisane? Što nam te autobiografije mogu reći o samim autoricama i kako se njihove misli i teme odnose na žene danas? Koje su žene pisale autobiografske tekstove i kome su ih namijenile? Samo su neka od pitanja o kojima će se govoriti na predavanju.

Marija Ott Franolić doktorirala je na ženskim autobiografskim tekstovima i ženskoj povijesti, a sudjelovala je u izradi Nacionalne strategije poticanja čitanja.

Ulaz na predavanje je za sve slobodan.


Komentari