Zagrebdox proglasio pobjednike: Velike pečate dobili filmovi ‘Na planini’ i ‘Una Primavera’

FOTO: PR

Na svečanoj dodjeli nagrada koja je održana u subotu u dvorani 3 kina Kaptol Boutique Cinema u Centru Kaptol proglašeni su pobjednici 15. izdanja ZagrebDoxa.

FOTO: PR/prizor iz filma “Na planini”

Veliki pečat za najbolji film međunarodne konkurencije dodijeljen je kineskom filmu Na planini u režiji Yang Zhanga, a Veliki pečat za najbolji film iz regionalne konkurencije pripao je filmu Una Primavera redateljice Valentine Primavere.

FOTO: PR/prizor iz filma “Una Primavera”

Film Još se snima u režiji Saeeda Al Batala i Ghiatha Ayouba osvojio je Mali pečat za najbolji film autora/ice do 35 godina, a Nagrada FIPRESCI dodijeljena je talijanskom filmu Pospane priče u režiji Luce Magija.

FOTO: PR/prizor iz filma “Još se snima”

Članovi žirija Movies that Matter nagradu za film koji na najbolji način promiče ljudska prava dodijelili su mađarskom filmu Lake lekcije u režiji Dorottyje Zurbó, a Nagradu Teen Dox za najbolji film koji govori o problemima mladih osvojio je američki film Sajam znanosti redatelja Cristine Constantini i Darrena Fostera. Osnivač i direktor ZagrebDoxa, Nenad Puhovski, dodijelio je Nagradu Mojoj generaciji filmu Nastavit će se u režiji Ivarsa Seleckisa, a dodijelio je i dva počasna pečata za dugogodišnju profesionalnu i prijateljsku suradnju i potporu ZagrebDoxu: Tueu Steenu Mülleru i Hrvoju Hribaru.

Na petnaestom izdanju ZagrebDoxa prikazano je više od 100 filmova u 16 programa. Festival je posjetilo više od 150 gostiju iz cijeloga svijeta, a za brojne projekcije tražila se karta više. U nedjelju, 3. ožujka posjetitelje očekuju dodatne projekcije najtraženijih naslova 15. izdanja, a u programu The Best of Fest nagrađeni naslovi ovogodišnjeg festivalskog izdanja.


Komentari