Zagrebačka ‘stara dama’ na današnji dan prije 125 godina počela s radom: pročitajte zanimljive crtice o Uspinjači

FOTO: Ivan Klindić

Zbog čestih kvarova Zagrepčani su je nazvali zapinjačom.

Zagrebačka uspinjača, javna prometna veza između Gornjeg i Donjeg grada, puštena je u promet 8. listopada 1890. godine bez posebne svečanosti. Radilo se o uspinjači na parni pogon s dvoja kola na izmjenični pogon, a sa strojarnicom na gornjoj postaji. Prve putničke kabine bile su razdijeljene u tri dijela. Čeoni dijelovi kabina, s pogledom na Grič ili Ilicu, bili su kao prvi razred, dok je sredina zbog lošijeg vidika bila takozvani drugi razred, s različitim cijenama vožnje.

Zbog svojih tehničkih manjkavosti i stalnih kvarova tek je na današnji dan 1893. godine službeno započela s trajnim radom. Na početku je motor pokretao parni stroj pa je bila bučna i stvarala velike količine dima, da bi danas u potpunosti bila električna.

Uspinjača je ujedno i najstarije javno pogonsko sredstvo u Zagrebu, a danas je u sastavu ZET-a.

Ideju i izvedbu za uspinjaču napravio je osječki poduzetnik D. W. Klein u tadašnjoj Bregovitoj ulici (danas Tomićeva), koji se obvezao da će nakon 40 godina vlasništvo nad uspinjačom prepustiti gradu Zagrebu. Počeo je 1888. godine pratiti frekventnost pješačkog prometa. Učinilo mu se da se upravo tom ulicom najviše ljudi uspinje prema Gornjem gradu, a ne primjerice Mesničkom ili Dugom (danas Radićevom) ulicom. Potaknut vlastitom dobiti, počeo je brojati i zapisivati broj prolaznika te je ocijenio da je pješački promet dovoljno živ da bi se na mjestu javnog stubišta mogla izraditi uspinjača po uzoru na Budimpeštu, Zürich i druge europske gradove.

 

Često se kvarila

Trajna vožnja uspostavljena je tek u travnju 1893., a tijekom godina često je obustavljana zbog stalnih kvarova na pogonskom dijelu, kada su ponekad putnici morali izaći da je poguraju. Zbog toga su je Zagrepčani prozvali zapinjačom.

Kada je ugovorom prešla u vlasništvo grada (1929.) ukinuti su odjeljci prvog i drugog razreda, pa je unutarnji prostor postao prostraniji i svjetliji, a rekonstruiraju se i kolosijeci. Električni pogon uveden je 1934. godine. Tijekom godina uspinjača je nekoliko puta rekonstruirana, posljednji put 2005. godine.

Zagrebačka je uspinjača sa svojih 66 metara dužine najkraća žičana željeznica na svijetu. Ima dva vagona i svladava visinsku razliku od 30,5 metara u 64 sekunde, koliko traje vožnja. Može prevesti 28 putnika (16 sjedećih i 12 stajaćih mjesta) uz pomoć motora od 37 kilovata.


Komentari