(VIDEO) ‘JEDNA JE DJEVOJČICA PLAKALA NA PODU’ Zagrebačka glumica emotivnim govorom dirnula cijelu dvoranu!

Screenshot: Instagram

Zagrebačka glumica i operna pjevačica Buga Marija Šimić dobila je nagradu za najbolju glumačku izvedbu na Međunarodnom kazališnom festivalu u Prištini. Glavnom ulogom u predstavi ‘Rusalka’ u produkciji kazališta Mala scena pomela je konkurenciju, a preuzimajući nagradu nije mogla suspregnuti emocije.

‘Jednom davno u jednom stanu u dalekom Zagrebu jedna je djevojčica plakala na podu i molila ‘molim te učini me pjevačicom’. Iako zapravo nije bila sigurna da želi to. Samo to. Ali više – činilo se previše’, rekla je vidno dirnula preuzimajući nagradu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Buga Marija Simic (@bugamarijasimic)

‘Nije znala da može ‘više’. Da postoji drugačije. Nije znala kako se stisnuti, kako se prilagoditi da stane negdje. Da bude prihvaćena negdje. I da je moguće biti više od jednog. Da ne mora birati’, rekla je 29-godišnja umjetnica.

‘Pa je napravila predstavu. O tome. Vođena, čuvana od najboljeg režisera na svijetu (tata, tek smo krenuli), učena od legende Mirele Brekalo Popović koja joj je otvorila nova vrata, pokazala novi put, izgradila nove dijelove. Predstavu s nadom da će nekom reći – ako se pokušavaš uklopiti – nemoj. Molim te nemoj. Budi ti. Usudi se biti ti. Ne prilagođavaj se. Ne smanjuj se. Usudi se izgraditi svoju kutiju. Tko zna. Možda za to dobiješ i nagradu’, istaknula je u svom govoru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Buga Marija Simic (@bugamarijasimic)

‘Čestitke, divna djevojko’, u komentarima na Instagramu napisala joj je Bojana Gregorić Vejzović, a čestitkama su se pridružili brojni poznati umjetnici iz čitave Hrvatske.

Inače, Buga Marija trenutno nastupa u hit mjuziklu ‘Ljepotica i zvijer’, a pojavit će se i u novoj RTL-ovoj seriji. Zahvaljujući roditeljima, glumcima Vitomiri Lončar i Ivici Šimiću, glumom se počela baviti još u djetinjstvu, a dosad je i režirala nekoliko predstava.


Komentari