(VIDEO) Diva hrvatskog novinarstva: Po ovome ćemo zauvijek pamtiti Helgu

FOTO: Penzic.hr

Nevjerojatna žena koja je ostavila neizbrisiv trag u našim životima i u hrvatskom novinarstvu.

Helga Vlahović Brnobić bila je hrvatska novinarka, televizijska i radijska spikerica, voditeljica, producentica, urednica HRT-a i javna ličnost čiji se radni vijek proteže kroz više od pet desetljeća. Jedna je od najpoznatijih hrvatskih televizijskih voditeljica, koja je veliku slavu te čak i međunarodnu popularnost stekla već 1970-ih.

Obilježila je jednu cijelu televizijsku epohu i jedan od zaštitnih znakova novinarstva; istinsko nadahnuće za sadašnje i buduće generacije.

Topao glas kojeg ćemo se uvijek rado prisjećati i nježno lice koje ćemo zauvijek pamtiti… Skromna i jedinstvena, šarmantna i ljupka, nikad zaboravljena.

Početkom 70-ih godina bila je jedina hrvatska televizijska voditeljica koja je pozvana da vodi ugledne festivale u inozemstvu. Za njezin 30-godišnji rad od austrijskog predsjednika Heinza Fischera 2009. godine dobila je Zlatno odličje za zasluge za Republiku Austriju.

Radila je u informativno-političkim emisijama, sinkronizirala dokumentarne filmove, vodila serije emisija poput Svjetla pozornice, Jadranskih susreta, Nedjeljnog popodneva, Muzike bez granica i natjecanja Eurosonga, ali najveća priznanje dobila je upravo za prijenose Novogodišnjih koncerata iz Beča. Od 1996. vodila je vlastitu emisiju Govorimo o zdravlju.

Helga Vlahović Brnobić napustila nas je u 68. godini života 27. veljače 2012. godine nakon duge borbe protiv raka maternice.

Poštovani gledatelji i gledateljice,

trčite ususret životu! Vjerujte, uvijek će se naći neki anđeo da nam prišapne: Hajde, diži se, život je vrijedan i treba ga živjeti.

Srdačno Vas pozdravljam,

Vaša Helga Vlahović Brnobić.”


Komentari