VELIKI INTERES: Pjesnički natječaj ‘Tesli s ljubavlju i poštovanjem’

FOTO: Zlatko Gašpar

Sandra Petrž, svestrana umjetnica i aktivistica, koja se odlično snalazi kao spisateljica, ali i skladateljica i pjevačica, koja je objavila i nekoliko knjiga, stavila se na čelo međunarodnog projekta, zapravo knjige pjesama koja će biti posvećena velikom Nikoli Tesli.

Natječaj je pobudio veliko zanimanje među onima koji se ostvaruju kao pjesnici, ili to pokušavaju, osobito u našoj dijaspori, od mnogih europskih zemalja gdje žive naši ljudi, pa do Australije i Kanade.

Zbog toga je donijeta odluka da se pruži mogućnost i onima koji nisu uspjeli vidjeti objavljeni natječaj, kako bi knjiga pjesama, čiji je izlazak planiran 2020. godine, uoči rođendana velikog znanstvenika, koji je rođen 10. srpnja 1856. godine.

Sandra Petrž, koja je za svoj projekt dobila i podršku predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, kaže kako će uskoro biti objavljen novi, produženi natječaj, a objavama u medijima će se osigurati da on bude dostupan najširem krugu potencijalnih sudionika iz zemlje i inozemstva.

Podsjećamo kako je Petrž sudjelovala i na obilježavanju 163. rođendana Nikole Tesle, kada je napisala stihove koji su mu posvećeni, a pripala joj je i čast da kod Teslinog spomenika u Zagrebu, na njegov rođendan, 10.srpnja 2019. simbolično pusti bijelu golubicu.


Natječaj se ne prekida,  i dalje traje, a pjesme valja slati na mail adresu:

[email protected]

Pjesme moraju biti napisane latiničnim pismom (font 12, Times New Roman), s navedenim naslovom pjesme, imenom i prezimenom autora, imenom grada i zemlje u kojoj živi autor, kao i kontakt mail i telefon, te adresu autora.

Komentari

loading...