Umro je doajen HRT – a Milan Mitrović

Screenshot/HRT

O domaćoj glazbenoj sceni pisao je u časopisima i tjednicima.

U Zagrebu je u petak u 65. godini nakon duge i teške bolesti umro doajen Hrvatske radiotelevizije (HRT) Milan Mitrović, potvrdili su na Prisavlju.

Milan je 1973. godine počeo suradnju s Dramskim programom Radija Zagreb; 1974. je prešao u Dokumentarno-zabavni program Radija Zagreb, Radio Jadran i Studio A. U okviru emisije za mlade Crvena jabuka osmislio je polusatnu emisiju domaće glazbe, a u emisiji Fijaker – formula 1 pokrenuo je top-listu domaće i strane glazbe 10+10.

Od 1979. godine je na Drugom programu Televizije Zagreb, gdje je bio glazbeni urednik emisija Kultura srca i Ostavite televizor otvoren te pripremao emisije Nedjeljno popodne, Kritična točka, Sastanak bez dnevnog reda i Subotom uvečer. Od 1986. do 1990. bio je angažiran u zagrebačkome studiju na Izboru pjesme za Pjesmu Eurovizije.

Za vrijeme Domovinskoga rata bio je glazbeni urednik programa Za slobodu, a 1992. godine pokrenuo kultnu emisiju Cro Pop Rock. Bio je urednik brojnih zabavnih emisija, festivalskih prijenosa te koncerata: prvoga hrvatskog šoua talenata Pljesak molim, Zagrebfesta, Festivala zabavne glazbe Split, Melodija Jadrana, Zadarfesta, Cavtat festa, Đoserova memorijala.

O domaćoj glazbenoj sceni pisao je u časopisima i tjednicima, a posljednih godina bio je zadužen za glazbu u svakodnevnim mozaičnim emisijama Hrvatske televizije (HRT HTV) Dobro jutro, Hrvatska i Hrvatska uživo. Dobitnik je i diskografske nagrade Porin 1999. godine u kategoriji najboljega videoprograma, navodi se u priopćenju.


Komentari