U Zagrebu predstavljen ovogodišnji 11. po redu program Noći kazališta

FOTO: Promo

U Plači Dverce u Zagrebu, u ponedjeljak 11.11. 2019. na konferenciji za medije predstavljen je program ovogodišnje, jedanaeste, Noći kazališta koja će se održati 16.11. u svim dijelovima naše zemlje. Na konferenciji su govorili organizatori, predstavnica Ministarstva kulture i sudionici Noći kazališta koji su predstavili, ovogodišnji vrlo bogati, program koji nadmašuje prošlogodišnji kad je u samo jednu večer rekordnih gotovo pedeset tisuća posjetitelja pogledalo veliki broj predstava.

Noć kazališta i ove godine potvrđuje svoj status najvećeg kazališnog festivala u našoj zemlji koji je ujedno i dio Europske noći kazališta u kojem sudjeluju mnoge zemlje EU-a. Svečano otvaranje najavljeno je za 16.11. u 18.30 sati i održat će se u Dječjem kazalištu Dubrava, Zagreb, Cerska 1 a prenosit će se izravno preko službene Facebook stranice Noć kazališta.

Koordinatorica Noći kazališta i voditeljica Dječjeg kazališta Dubrava, gđa Sandra Banić Naumovski, održala je pozdravni govor u ime organizatora, Narodnog sveučilišta Dubrava i u kratko predstavila ovogodišnji vrlo bogati program koji možete detaljno pogledati na stranici www.noc-kazalista.com . Nakon toga prepustila je riječ izaslanici Ministrice kulture, gđi Hraste – Sočo, koja je u ime Ministarstva govorila o značaju Noći kazališta koja se iz godine u godinu potvrđuje kao jedan od najvećoj kulturnih događaja u zemlji te značajno utječe na razvoj publike osobito u manjim sredinama koje se sve više uključuju i pridonose njenom razvoju.

Noć kazališta, također, okuplja i najveća kazališta u zemlji kao što su na primjer HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci koji je uključen i u programe Rijeke kao Europskog grada kulture 2020., pa zatim HNK Split, HNK Šibenik, HNK Osijek i mnogi drugi. Naravno tu su i druga poznata imena, Gradsko dramsko kazalište Gavella kao jedan je od najvjernijih sudionika Noći kazališta koji svake pa i ove godine pripremi jedinstveni program. Noć kazališta ima posebnu važnost za Glumačku družinu Histrion ali i još jednog novog člana, Pučko otvoreno učilište Vrbovec. Kazališna skupina BESA koja djeluje na Visu ove godine odlučila je svoj rad pokazati u Splitu gdje će uz izvođenje predstave prikazati i dokumentarni film koji su snimali o svom radu i životu na otoku tijekom godine, kad se raziđu mnogobrojni turisti i prestane ljetna gužva.

Organizatori su najavili za slijedeću godinu podizanje kvalitete organizacije same manifestacije, jasnija pravila prijava i sudjelovanja što ima za cilj još bolji i posjećeniji festival. Na kraju su zajedno sa sudionicima pozvali sve koji tijekom godine nemaju prilike ići u kazalište da dođu na Noć kazališta i uživaju u predstavama uz poruku iz tv spota “Nemojte biti sami u kući, dođite na Noć kazališta i uživate!”


Komentari