U Zagrebu ponovno otvorena najveća knjižara u Hrvatskoj

FOTO: Ivan Klindić

Raj za knjigoljupce u centru Zagreba

Ove godine Algoritam je zbog velikih dugova morao zatvoriti svoje knjižare. Građane je šokirao takav krah, a samo tržište još uvijek nije stabilno. Međutim u petak 3. studenog u zagrebačkoj Bogovićevoj ponovno je otvorena najveća knjižara u zemlji. Nekad se zvala Profil, zatim Algoritam MK Megastore, a sada se zove Hoću knjigu Megastore.

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić

U prostoru od 1000 metara četvornih police ove knjižare nude više od 12.000 knjiga, ali i drugih artikala.

Novi vlasnici su braća Jurica i Zvonko Čubrić. Dosad su se uglavnom bavili distribucijom uredskog materijala, piše tiskano izdanje Jutarnjeg, a sada imaju sedam knjižara u četiri grada – dvije u zagrebačkoj Bogovićevoj, knjižare u šoping centrima City Centar Zapad i Arena Centar, u riječkom Tower Centru, splitskom Jocker Centru i u varaždinskoj Gajevoj ulici.

Ozbiljno su se počeli s poslom knjižarstva – 70 % asortimana na njihovim policama su knjige dok je ostatak darovni program, papirnica, pribor i igračke. Ni kulturni i zabavni programi nisu rijetkost. Osim što organiziraju Kvizolove, ovdje možete prisustvovati i gostovanjima brojnih književnika, a narednih dana nastupat će i komičari i iluzionisti.

Naime, na samom otvorenju posjetitelji su uživali u zabavnim nastupima iluzionista Aryana, atraktivnom plesnom nastupu muzičkih performera Beat Bustersa te supersmiješnim stand up komičarima iz Studija Smijeha. Osim toga, mogli su se igrati detektiva u potrazi za skrivenim tragovima koji su ih doveli do knjige Dana Browna, a najmlađi su uživali na odličnoj likovnoj radionici ilustriranja Željke Mezić.

Vjerujemo da slijede još bolji dani, a divno je ponovno moći uživati u raju za knjigoljupce u samom centru Zagreba!

FOTO: Ivan Klindić
FOTO: Ivan Klindić


Komentari