Teatar na Trešnjevci otvara sezonu najvećim zagrebačkim klasikom, a sve predstave izvode – djeca

Zagrebački Teatar na Trešnjevci sezonu 2019/20. počinje prvoga dana nove školske godine, u ponedjeljak 9. rujna, izvedbom mjuzikla “Tko pjeva zlo ne misli” Alfija Kabilja u izvedbi mladih umjetnika iz Pakraca.

Priču o životu jednoga zagrebačkoga dvorišta tridesetih godina 20. stoljeća nastalu prema “Dnevniku maloga Perice” Vjekoslava Majera, na sceni Teatra na Trešnjevci Centra za kulturu Trešnjevka izvest će mladi izvođači – glumci, plesači, pjevači i instrumentalisti – od 15 do 25 godina starosti, članovi Kulturno prosvjetnog društva ”SLOGA” Pakrac.

“Uz domaće voditelje i asistente u stvaranju mjuzikla sudjelovalo je čak 102 mladih, i to u svim koracima – od adaptacije libreta, izbora songova, plesne koreografije, do kulisa i kostima, otvaranja paketa opreme i njezina korištenja, bezbrojnih pokušaja, proba, izmjena”, ističe se u najavi.

Predstavu, premijerno izvedenu 17. svibnja u Pakracu, pripremali su više od godinu dana pod vodstvom redateljice Dubravke Špančić u sklopu projekta “Ne živiš snove dok spavaš – probudi se”.

Projekt je Kulturno-prosvjetno društvo “Sloga” Pakrac u partnerstvu s Udrugom roditelja i djece s posebnim potrebama LATICA realizirao kroz 16 mjeseci (od svibnja 2018. do kraja kolovoza 2019. godine) u Pakracu, a financirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. (Operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali”).


Komentari