Svjetski je dan kazališta: Evo što sve možete pogledati

Foto: Pixabay

Današnjem datumu pripala je čast obilježavanja Svjetskog dana kazališta, no kako su ista zatvorena zbog pandemije koronavirusa, on se ne može obilježiti kako bi valjalo.

Ipak, razvoj tehnologije omogućio nam je uživanje u predstavama čak i kada nismo u kazalištu, a povodom ovog dana, mi smo vam na jedno mjesto prikupili informacije o svim predstavama koje možete pogledati iz svog naslonjača.

Hanza Media i Jutarnji list svojom platformom #ostajemdoma gledam i slušam daruju dvije uspješnice iz dva kazališta na potpuno različitim dijelovima Hrvatske. Tako već danas možete pogledati predstave HNK Varaždin i jednu dubrovačkog Kazališta Marin Držić.

“Opustite se uz Čini barona Tamburlana, Filoktet ili Adam i Eva”, navode.

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu u suradnji s redakcijom 24 sata pokrenulo je projekt u okviru kojega će svakodnevno biti prikazivane predstave Opere, Drame i Baleta, a raspored prikazivanja pratite na društvenim mrežama HNK.

Zagrebačko kazalište mladih na svome YouTube  kanalu nudi predstave po izboru publike. Ista ta publika ima pravo na društvenim mrežama glasati za omiljeni ZKM-ov naslov, no danas je na redu Črna mati zemla.

I Kazalište Mala scena svoje predstave prikazuje na društvenim mrežama, ali i na svom Vimeo  kanalu.

Priče priča i Centar za kulturu Trešnjevka, a danas je na redu priča o Gusjenici i leptiru.

Zagrebačko kazalište Knap također se odlučilo na virtualne predstave te su svojoj ponudi imaju čak četiri.

U ponudi su predstava “Dobri čovjek Bažulek”, “Malo morgen”, “Koltovi generala Pattona” te “Amateri”.


Komentari