‘ŠTEFICA CVEK U RALJAMA ŽIVOTA’ Ova predstava služi mladim djevojkama kao vodič kako postati ženom

Štefica Cvek u raljama života

Ljubavne muke mlade daktilografkinje, jedan sasvim običan ured i suživot sa starom tetom koja gubi zube po stanu. Ovako bi se ukratko mogao prepričati duhovit evergreen suvremene hrvatske književnosti Štefica Cvek u raljama života. Svečana premijera predstave zakazan je za 19. prosinca u 20 sati, Kino klub Grič, Jurišićeva 6, a prva izvedba bit će 20. prosinca u 20 sati, Kino klub Grič, Jurišićeva 6.

Štefica Cvek misli da se život nalazi negdje drugdje i čezne za ljubavlju, a kako joj sve to skupa ne ide, poput Pepeljuge, ostaje kući sakupljati grašak. Suočava se s nemilosrdnom prirodom ljubavnog života tako karakterističnom za naše krajeve, šoferima, trokrilnim frajerima, frigidnim intelektualcima. Kupuje priprostog papagaja, uvodi modne promjene te se počinje ponašati «kao žena». Nakon neizdrživih uvjeta života i teškog starta, u kojem je nalazimo na početku komada, pomoću svoje iskusne prijateljice Anuške uspijeva se pribrati, stati na noge i boriti se za svoj život. Zabrinuta da nikad neće izaći iz tog pepela, upisuje tečaj engleskog jezika te upoznaje Mistera Frndića, čovjeka s kojim neustrašivo kroči dalje kroz život.

Poruka autorice svjetskog glasa Dubravke Ugrešić ovim djelom je vodič mladim djevojkama koje se u životu suočavaju s najvećim od svih izazova – kako biti ženom?

GLUME:

Natalija Đorđević, Štefica Cvek

Ranko Zidarić, Trokrilni, Intelektualac, Mister Frndić

Ana – Marija Vrdoljak, Teta iz Bosanske Krupe, Anuška

Ulaznice online dostupne na sljedećem linku:

https://www.ulaznice.hr/web/regular/16746767


Komentari