‘SJEĆANJE NA TINA’: Počinje šesti festival ZAGREB, GRAD POEZIJE

Teatar poezije

Zagreb u utorak postaje grad poezije.

Naime, 10. studenog počinje 6. festival Zagreb, grad poezije i to susretom pred Kazališnom kavanom 18.00h, zatim filmsko-scenskom evokacijom: Tin i Kazališna kavana, a nakon toga u 19 sati otvara se Festival programom pod naslovom Skalpel kaosa u kome sudjeluju: Jadranka Đokić, Goran Grgić, Vesna Tominac Matačić, Ante Cash, Goran Matović. U okviru ovog scenskog događanja prikazat će se kratki dokumentarno- igrani film Pariški Tin.

Teatar poezije
Teatar poezije

Ideja Festivala je da se u dane obilježavanja šezdesete obljetnice smrti Tina Ujevića povežu gradovi, kavane, ulice velikog pjesnika. Filmski spajaju Tinove gradove (Pariz i Zagreb) nekad i danas. Preko filmskih i literarnih fragmenata uz podršku brojnih umjetnika grade Ujevićev plan grada u kome su sabrani svi njegovi gradovi i sva životna i literarna iskustva. U zagrebačkim Ujevićevim zatvorenim i živim kavanama rekapituliraju fragmente njegove intimne ispovijesti. U filmskoj procesiji vidimo gradove, ulice, kavane, biblioteke, lica koje je on gledao…

Teatar poezije
Teatar poezije

Ulaz je na sva događanja besplatan, a najbolju pozivnicu uputio je autor festivala kazavši kako je „bez poezije život moguć, ali to je prazan život. Za dodatne informacije oprogramu kliknite ovdje.


Komentari