‘Šetnja od grada do duše i natrag’: Izložba fotografija o Zagrebu vrijedna divljenja (FOTO)

Marin Dražančić

Izložba fotografija Marina Dražančića: Šetnja od grada do duše i natrag u Galeriji ULUPUH, Tkalčićeva 14, Zagreb otvorena je od 12.1. – 29.1.2016.

Otvorenje izložbe je u utorak, 12. siječnja u 19 sati.

“Sjenovitošću, pokretom ili preprekama autor razigrava svjetlo ili ga naglašava nizom manjih otvora, stvarajući ugođaje u kojima svjetlost gospodari cijelom foto-slikom”  napisala je u predgovoru Branka Hlevnjak.

Marin Dražančić
Marin Dražančić
Marin Dražančić
Marin Dražančić

Izložba možete pogledati do 29. siječnja, radnim danom od 10 do 17 sati (četvrtkom od 10 do 20 sati), subotom od 10 do 13 sati, dok je nedjeljom i praznicima galerija zatvorena. Zadnjeg dana izložbe, u petak, 29. siječnja, izložba će se povodom održavanja Noći muzeja moći pogledati do 1 sat iza ponoći. Ulaz na izložbu je slobodan.

Marin Dražančić
Marin Dražančić
Marin Dražančić
Marin Dražančić

O autoru:

Marin Dražančić (Varaždin, 1960.) akademski je snimatelj i fotograf, diplomirao je 1984. pri Akademiji dramskih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Kroz proteklih 30 godina stekao je bogato profesionalno iskustvo kao fotograf i snimatelj prije svega u radu filmskom i video (TV) snimateljskom tehnikom. Sudjelovao je u stvaranju velikog broja igranih i dokumentarnih filmova, glazbenih, obrazovnih i igranih emisija te reklamnih projekata. Nakon primarno snimateljskog rada proteklih godina te u svjetlu činjenice da je fotografija u samo nekoliko zadnjih godina doživjela revolucionarne promjene prelaskom na digitalnu tehnologiju, ponovo je otkrio, nakon dugogodišnje stanke, svoju opsesiju „novim“ svijetom fotografije, prvenstveno umjetničke, kojom se danas intenzivno bavi. Član je ULUPUH-a, Hrvatskog društva filmskih djelatnika te Hrvatskog novinarskog društva.


Komentari