Scenski portret IVE ANDRIĆA U KINU EUROPA

Teatar poezije

Zagrebačka posveta književnom velikanu.

U utorak, 20. listopada u kinu Europa, Varšavska 3, u 17 i 30 h, Teatar poezije prema autorskoj zamisli Gorana Matovića u okviru Zagrebačkih posveta priređuje događanje pod naslovom Ivo Andrić – Znakovi pored puta.

U novom izdanju Zagrebačkih posveta poznati umjetnici grade scenski portret velikog pisca udjelom govora, glazbe i filma. U izboru prepliću se i ulančavaju ispovjedni fragmenti iz Andrićevih djela Ex Ponto i Znakovi pored puta. Ovo je neka vrsta dnevnika nobelovca koji trajno izaziva prijepore.

U izboru spajamo mladog i zrelog Andrića koji piše: “Čini mi se kad bi ljudi znali, koliko je za mene napor bio živjeti, oprostili bi mi lakše sve zlo što sam počinio i sve dobro što sam propustio da učinim, i još bi im ostalo malo osećanja da me požale”.
“Razgovori s dušom, započeti u Ex Pontu i Nemirima, nastavljaju se u Znakovima, dobivajući još, kao dodanu vrijednost, intelektualno zrenje, nataloženo iskustvo, životnu mudrost. Bez obzira na autobiografske implikacije, monološko-ispovjedni ton i povjerljive poruke, misaonog subjekta, Znakove nipošto ne smijemo izjednačiti sa stvarnim autorom.”, istaknuo je Krešimir Nemec

U programu sudjeluju Jadranka Đokić, Žarko Savić, Boris Svrtan, Julijana Matanović, Edin Karamazov i Goran Matović, autor događanja.


Komentari