Prva profesionalna izvedba Woody Allenovog romana u Zagrebu

Press

Kazalište Knap predstavlja prvu profesionalnu izvedbu Woody Allenovog romana na kazališnim daskama u Hrvatskoj. Scenska adaptacija humoreski imati će premijeru 10. listopada 2019.

Kao jedna od najistaknutijih umjetničkih osoba Woody Allen, osim što je režirao, pisao scenarije i glumio u velikom broju filmova, svoj je svestrani talent dokazao i kao vrlo uspješan pisac koji je do sada objavio mnoštvo kratkih priča, kazališnih komada, monologa, eseja i aforizama.

Njegove kratke priče danas su neizostavan dio antologija američke proze i već se desetljećima smatraju klasikom humoristične proze, paradoksa, groteske i parodije. Woody Allen višestruki je dobitnik Oscara te brojnih drugih relevantnih umjetničkih nagrada i priznanja.

U projektu nazvanom Nuspojave (po njegovoj zbirci kratkih priča “Side effects” iz 1975. godine) dramaturški je spojen čitav niz njegovih kraćih proznih i dramskih tekstova kao i odlomci scenarija već realiziranih filmova.

Cilj predstave je na duhovit način prikazati otuđenost i nesnalaženje tipičnog intelektualca u svijetu svakodnevice. Ispod te snažne satire Allen se bavi ključnim pitanjima svakodnevnog života kroz prizmu crnog humora. Woody Allen je zasigurno jedan od vodećih živućih sljedbenika te vrste izričaja.


Komentari

loading...