PREDSTAVA O KOJOJ PRIČAJU SVI: ‘Moj muž’ ima premijeru u Zagrebu, stiže i makedonska hit književnica

Foto: Marko Ercegović

Društveni događaj tjedna u Zagrebu svakako je premijera kazališne predstave ‘Moj muž’ koja će se u Zagrebačkom kazalištu mladih održati u subotu, 1. travnja 2023. godine. Predstavu je režirala Dora Ruždjak Podolski, a nastala je prema istoimenoj zbirci priča nagrađivane makedonske književnice Rumene Bužarovske.

Riječ je o pravoj regionalnoj književnoj zvijezdi koja će nazočiti premijeri i brojnim događanjima koji su ovog vikenda organizirani u čast premijere u ZKM-u. Dramaturg Tomislav Zajec u predstavi je koristio priče iz još jedne njezine zbirke ‘Nikuda ne idem’.

‘Rumena Bužarovska jedna je od najvećih regionalnih spisateljskih zvijezda mlađe generacije, koja svakom svojom knjigom izaziva novu veliku pažnju publike. Njezine su priče istovremeno izrazito točna i vrlo kritična detekcija današnjeg društva i njegovih devijacija, ali i oštra društvena satira u kojoj nema nevinih pa prema tome ni pošteđenih. U tom smislu, nije dugo trebalo da njezina proza pronađe i svoj put do pozornica i različitih izvedbenih interpretacija’, kaže o autorici dramaturg Zajec.

U predstavi glume Iva Kraljević, Nataša Dorčić, Zoran Čubrilo, Petra Svrtan, Danijel Ljuboja, Tina Orlandini, Mateo Videk, Anđela Ramljak, Adrian Pezdirc, Ivan Pašalić, Millica Manojlović, Dado Ćosić, Pjer Meničanin, Mia Melcher, Dora Polić Vitez, Tina Orlandini, Nataša Dangubić, Hrvojka Begović, Doris Šarić Kukuljica, Barbara Prpić i Nadežda Perišić Radović.

Besplatne tribine uoči i nakon predstave

Dan uoči premijere, u petak 31. ožujka u 18 sati u ZKM-ovoj dvorani Polanec održat će se tribina ‘Čitanje kazališta’ na kojoj će gostovati Ivana Bodrožić, renomirana i višestruko nagrađivana književnica te Goran Pavlić, profesor na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Na istom mjestu, dan nakon premijere, u nedjelju 2. travnja održat će se razgovor s Rumenom Bužarovskom na temu knjige i predstave ‘Moj muž’. Autorici će se pridružiti redateljica i dramaturg, a ulaz na obje tribine je slobodan.


Komentari